≫ 

Zvezda ponizila Slovan na Marakani: Crveno-beli dali 5 komada za istorijski trijumf u Evropi!

Nikad do večeras crveno-beli nisu dali više od tri gola u grupnoj fazi pa će se ova pobeda dugo prepričavati

Crvena zvezda Liberec

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Nije moglo lepše, nije moglo spektakularnije! Fudbaleri Crvene zvezde stigli su do premijernog trijumfa u ovogodišnjoj Ligi Evrope i to istorijskog protiv ekipe Slovana iz Libereca od čak 5:1.

Nikada do ovog 29. oktobra 2020. crveno-beli nisu u grupnoj fazi evropskog takmičenja dali nekome pet komada. Roma i Olimpijakos poslati su kući sa po tri prethodnih sezona, a češki tim je ovog puta dobio neslavnu privilegiju da se upiše u istorijske knjige kluba iz Ljutice Bogdana.

Sami su gosti za to krivi, serijom užasnih defanzivnih reakcija olako su dozvolili igračima Zvezde da ih pregaze i pošalju kući s neprijatnim rezultatom.

Zvezda je bila lišena pomoći trenera Dejana Stankovića, koji je bio suspendovan posle isključenja u Hofenhajmu, ali je pod vođstvom pomoćnika Nebojše Miloševića sjajno otvorila utakmicu. Možda i najbolje prvo poluvreme cele ove sezone odigrali su crveno-beli, ali ni posle takvog utiska nisu stekli adekvatnu prednost koju su zaslužili.

Katai i Ivanić su, potpomognuti Rodićem iz pozadine, prosto leteli po levoj strani terena i ubijali u pojam defanzivce Slovana, koji nisu uspeli da isprate Bena u dve situacije. Prvo u 7. minutu kada mu je Rodić idealno nabacio loptu na glavu za 1:0, a potom i u 22. kada je Ivanić posle lepog prodora poslužio napadača sa Komorosa za vođstvo crveno-belih od 2:0.

Video: Presing Zvezde od starta se brzo isplatio: Ben u sedmom minutu pogodio za vođstvo crveno-belih

Video: Zvezda melje Liberec: Nova akcija s leve strane i novi gol Bena

Zvezda je pored ta dva pogotka imala još bar tri dobre šanse u prvom delu, ali su Falćineli u 23, Katai (stativa) u 38, i Ivanić u 44. propustili lepe prilike da uvećaju prednost crveno-belih i odrade posao već do odlaska na odmor.

Prva dva promašaja Liberec je kaznio u 41. minutu posle smušene rakcije kompletne odbrane koja nije uspela da izbaci loptu. Grešili su redom Sanogo, Milunović i Veljko Nikolić, a posle dobrih pasova Jan Matušek je majstorskim udarcem matirao Borjana za 2:1.

Video: Matušek presekao Zvezdu, Liberec se vratio u život

Ipak, početak drugog poluvremena doneo je i treći pogodak za crveno-bele kada je Milan Gajić ispratio prodor Kataija u 50. minutu i umirio goste.

Imao je povremeno nezgodni Liberec dve šanse da smanji na 3:2, ali je Borjan u 62. minutu majstorski zaustavio opasan poklušaj gostiju iz slobodnog udarca sa 17 metara.

Video: Gajić sjajno ispratio akciji i iskoristio priliku - 3:1 za Zvezdu

Zvezda je rešila utakmicu u 65. posle sjajnog solo-prodora Aleksandra Kataija. Kako se samo Zvezdin velemajstor prošetao pored odbrane Libereca i preciznim udarcem matirao nemoćnog golmana Neguena.

Pogodak Falčinelija u 69. na centaršut Bena iz kornera bio je samo pečat na zvezdano veče i jednu od najboljih evropskih partija crveno-belih.

Video: Majstorija Kataija, Zvezda zakucala Liberec!

Video: Pukla petarda na Rajku, Zvezda deklasirala Liberec, strelac Falčineli

Šteta je samo što publika nije mogla sve ovo večeras da vidi uživo zbog pandemije korona virusa, sigurno bi i utisak zvezdaša bio još bolji, ali i ovako je sve bilo perfektno.

Pride, Hofenhajm je slavio u Belgiji protiv Genta sa 4:1, pa je Zvezda posle drugog kola sama na drugom mestu iza Nemaca sa dobrim šansama da se dokopa novog evropskog proleća.

U sledećem kolu Zvezda je ponovo domaćin i to belgijskom Gentu narednog četvrtka takođe na Marakani.

C. ZVEZDA - LIBEREC 5:1 (2:1)

Ben 7, 22, Gajić 50, Katai 67, Falčineli 69 - Matušek 41

Beograd - Stadion: Rajko Mitić. Sudija: Fabio Verisimo (Portugalija). Žuti kartoni: Borjan, Sanogo (Crvena zvezda).

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gajić, Milunović, Degenek, Rodić (od 75. Gobeljić), Sanogo, Nikolić, Ivanić (od 83. Petrović), Ben (od 83. Gavrić), Katai (od 88. Pankov), Falćineli (od 88. Vukanović).

SLOVAN: Enguen, Mikula, Caluš, Tijani, Sadilek, Hromada (od 86. Šulc), Mara (od 90. Barak), Koščelnik, Moskera (od 90. Fukala), Matušek (od 75. Beran), Helal (od 75. Rabušić).

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partizan BG

    29. oktobar 2020 | 21:07

    Svaka čast komšije... A mi pamet u glavu i motke u ruke... Zvezdo svaka čast, iskreno...

  • Grmec

    29. oktobar 2020 | 20:52

    Navijam za Partizan, utakmicu nisam gledao, ali bih zamolio moje da ne smetaju ljudima kad imaju razlog da se raduju. Umesto toga, motke u sake I to one posebne pa u Humsku da rasteramo one demagogue I neradnike I ko zna sta Jos. Prokleti bili!

  • Vratiće se rode

    29. oktobar 2020 | 21:33

    Kakva bolest grobara ili jednog od njih, neverovatno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA