≫ 

"Ja u svlačionici, a tamo Maldini, Boban, Kostakurta... Tada sam shvatio šta je Milan"

Bivši nemački napadač Oliver Birof opisao svoje iskustvo u "prestonici mode"

  • 1
Oliver Birof Foto: Printscreen Youtube

Nemac tvrdi i da bi Zlatan Ibrahimović napustio Milan da je Ralf Rangnik došao u taj klub. Birof je tokom karijere nastupao između ostalog i za "Rosonere", pa se tokom razgovora za "Gazetu delo Sport" prisetio i nekih svojih anegdota iz slavnog kluba koji je gledao još kao dete.

- Kad sam potpisao za Milan, klub je izašao iz dve razočaravajuće sezone. Stigao sam sa Tomasom Helvegom i Albertom Zakeronijem, a već sam znao kako trener radi. Odmah sam stavljen pored ikona fudbala. U svlačionici Alesandro Kostakurta, Demetrio Albertini, Paolo Maldini, Zvonimir Boban i Sebastijano Rosi. Bio sam toliko ponosan - kaže Nemac.

Dodao je i da je to bio momenat kada je shvatio da Milan nije običan klub, već mentalitet i stil života. To se potvrdilo i u načinu na koji su ga "Rosoneri" angažovali.

- Kad je Milan hteo da me dovede već sam imao ponudu Juventusa. Zvali su me da provere da li sam potpisao sa Juveom i rekao sam da nisam. Milan je poslao privatni avion da me pokupi jer je bila gužva u saobraćaju na autoputu između Milana i Udina - rekao je Birof.

Silvija Berluskonija je opisao kao veoma ljubaznog čoveka, koji se u to vreme nije mnogo bavio klubom, koliko politikom, pa ga samim tim nije mnogo često bilo ni na utakmicama, ali Birof ističe da su "igrači osećali njegovo prisustvo".

Nemac je jedini svoj Skudeto sa slavnim klubom osvojio 1999. godine, a podsećajući se tog uspeha ali i toga kako "vreme leti", konstatuje da danas ima mnogo igrača koji su rođeni baš te godine, poput Kaija Haverca.

Birof je u istom razgovoru objasnio i da bi Ibra otišao da je umesto Stefana Piolija, Ralf Rangnik preuzeo klub.

- Sigurno bi otišao zbog Rangnika. Ibrahimović je uvek bio šampion što je vanserijski, a to je čak i sa 39 godina - istakao je nekadašnji nemački špic.

Oliver je tokom karijere nastupao i za Bajer Uerdingen, Hamburger, Borusiju iz Mehengladbaha, Austriju iz Salcburga, Askoli, Udineze, Monako i Kjevo.

Video: Najzanimljiviji trenuci meča FK Partizan i FK Mačva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA