≫ 

Legenda Mančester junajteda i engleskog fudbala boluje od demencije

Ser Bobi Čarlton je tokom leta ostao bez brata Džeka...

  • 0
Bobi Čarlton Foto: MN press

Legendarni engleski fudbaler Bobi Čarlton (83) boluje od demencije, saopštila je njegova porodica. Čarltonova supruga Norma izrazila je nadu da će objavljivanje dijagnoze u javnosti pomoći drugima, preneo je "BBC".

Čarlton je osvojio tri šampionske titule, FA kup, a bio j ie prvak Evrope sa Mančester junajtedom za 17 godina na Old Trafordu.

Smatra se najboljim engleskim fudbalerom svih vremena, a 1966. godine osvojio je Zlatnu loptu. Iste godine sa reprezentacijom Engleske, za koju je odigrao 106 utakmica i postigao 49 golova, osvojio je Svetsko prvenstvo

Njegov brat Džek, legenda Lidsa, umro je u julu, saigrač iz reprezentacije Nobi Stajls u petak, a obojica su bolovali od demencije.

- Svi u Mančester junajtedu su tužni što je ova strašna bolest pogodila ser Bobija Čarltona, a mi nastavljamo da šaljemo ljubav i podršku ser Bobiju i njegovoj porodici - navodi se u saopštenju Mančester junajteda.

Video: Đorđević: Želim Zvezdi od srca da osvoji prvenstvo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA