Hertu drma velika kriza, odbačeni sin Berlina spremio otkaz Brunu Labadiji

Leverkuzen siguran u Frajburgu

  • 0
Volfzburg Foto: Printscreen/Streamja

Jedina dva kluba u nemačkoj Bundesligi koja su do ovog kola bila bez poraza - Leverkuzen i Volfzburg - nastavili su svoje nizove posle teških gostovanja. Bolje je prošao Bajer koji je kao gost savladao Frajburg sa 4:2 i izbio na 4. mesto na tabeli, dok je Volfzburg osvojio vredan bod protiv Herte u Berlinu - 1:1.

Sjajan meč podno Švarcvalda otvorio je Lukas Heler, koji je već u trećem minutu doveo Frajburg u vođstvo. Međutim, fantastični Argentinac Lukas Alario je sa dva gola u 29. i 42. minutu potpuno preokrenuo rezultat u korist kvalitetnijih gostiju.

Izgledalo je da je Bajer završio posao u 64. kada je Nadim Amiri pogodio za 3:1, ali je koji minut kasnije legendarni Nils Petersen smanjio rezultat na 2:3 i vratio nadu Frajburgu. Ipak, tačku na trijumf Leverkuzena stavio je štoper Džonatan Ta posle asistencije Demirbaja za treći trijumf "Farmaceuta" ove sezone.

Na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Herta je sjajno otvorila meč. Već posle šest minuta igre Lukebakio je ostavio loptu za Mateusa Kunju, a Brazilac preciznim udarcem doveo domaćine u vođstvo.

Međutim, Volfzburg je igrao dobro, a do boda je stigao pogotkom Ridle Bakua u 20. minutu. Zanimljivo da je mladom vezisti asisitrao Maksimilijan Filip, rođeni Berlinac i nekadašnji fudbaler Herte kojeg je ovaj klub odbacio još kao tinejdžera s tvrdnjom da je "mali za fudbal".

Mogla je Herta da dođe do trijumfa u 85. minutu, ali je Dedrik Bojata propustio izglednu šansu. Posle novog remija (petog meča bez pobede), berlinski klub je i dalje u donjem delu tabele pa je trener Bruno Labadija od večeras pod velikim pritiskom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA