≫ 

Apel Javora posle krvničkog starta i teške povrede talenta: Zbog ovakvih stvari se gase karijere

Nesmotrenost Žarka Markovića je odvojila Zvekanova na duže staze od terena

  • 3
FK Javor Foto: Arenasport

Fudbalski klub Javor pozvao je sve sportiste da se takmiče u duhu fer-pleja, koji je od ključnog značaja za karijeru svakog igrača, kao i sveopšteg utisaka o kvalitetu fudbalske lige Srbije.

- Grubi i nepromišljeni potezi koji mogu ugroziti zdravlje a samim tim i dalju sportsku karijeru igrača ne mogu se pravdati borbenim žarom na terenu i željom za uspehom - navodi se.

- Mladi, perspektivni fudbaler Javor Matisa, Vanja Zvekanov, zadobio je tešku povredu u meču sa Radničkim iz Niš, koju mu je izuzetno grubim startom naneo igrač Žarko Marković. Zbog ovakvih nepromišljenih poteza sportske karijere mnogih talentovanih igrača, poput Zvekanova, mogu biti dovedene u pitanje - dodaju Ivanjičani.

Stoga, fudbalski klub iz Ivanjice apeluje na sve igrače da pre svega pokažu uvažavanje kodeksa sporskog ponašanja na terenu koje na prvom mestu ističe korektan i fer-plej odnos.

- Uz podsećanje da je karijera svakog igrača usko vezana za njegovo zdravstveno stanje, FK Javor Matis trudiće se da sopstevnim primerom utiče na sve klubove i njihove igrače da duh fer igre bude dominantan na terenu - poručuju iz Ivanjice.

Inače, Radnički je već u 7. minutu meča protiv Javora ostao sa 10 igrača zbog nepromišjenog poteza Markovića.

Ovaj dvometraš je potpuno nerezonski, na tridesetak metara od gola, vrlo grubo, i sa obe noge, uleteo klizećim startom u jednog igrača Javora. Start je bio toliko silovit da ge je podigao sa zemlje, a kako je sudija Srđan Jovanović bio na dva metra od mesta događaja, jasno je i ispravno procenio situaciju - pokazao je direktan crveni karton za Markovića.

Javor je pobedio sa 1:0, golom Piščevića u 92. minutu. Prethodno, Ivanjičani su promašili penal u 70. preko Lukovića.

Video: Šok za Nišlije u Ivanjici: Crveni karton već u 7. minutu, najbolji srpski sudija nije imao dilemu

(Telegraf.rs, Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA