≫ 

Moskva nije pala: Nikolićeva defanzivna perfekcija i magični Giljerme ukočili "čolizmo" i Simeonea!

Vredan bod za Lokomotivu u Ligi šampiona

  • 16
FK Salcburg Salzburg - FC Lokomotiva Moskva Lokomotiv Moscow Foto: Tanjug/AP

Moskovska Lokomotiva i Marko Nikolić su uspeli da prirede veliko iznenađenje i otkinu bod Atletiku iz Madrida (1:1). Malo više defanzive, malo čvrstih duela na sredini i majstorije golmana Giljermea omogućile su ruskom vicešampionu veliki bod, možda čak vredan i plasmana u Ligu Evrope.

Atletiko je bio bolji, dominirao i imao više prilika, ali su domaći fudbaleri igrali baš onako kako Dijego Simeone voli, čvrsto i snažno sa povremenim izletima na protivničku polovinu.

Izgledalo je da će Atletiko lako doći do tijumfa, posebno jer je posle uvodne dominacije lako poveo preko Hozea Himeneza. Centiraao je Ektor Erera, a urugvajski štoper visoko skočio i glavom matirao golmana Giljermea u 18. minutu.

Međutim, samo nekoliko minuta kasnije Lokomotiva je uzvratila. Erera je igrao rukom, a glavni sudija Bastijen na intervenciju iz VAR sobe pokazao na belu tačku. Precizan je bio najbolji igrač Lokomotive Anton Mirančuk koji je matirao Oblaka za 1:1.

Do kraja prvog poluvremena Atletiko je imao dve dobre šanse da opet dođe do vođstva, ali Korea u 31. (pogodio prečku) i Suarez u 41. nisu uspeli da matiraju sjajnog golmana domaćih Giljeremea.

Svestan da ne sme previše da se otvori Nikolić je i u drugom poluvremenu nastavio da forsira defanzivu i nervira goste. Lokomotiva je retko prelazila na polovinu rivala, ali se dobro branila. Suarez i Žoao Feliks su mogli da donesu gostima vođstvo, ali je Giljerme bio maestralan.

Uspeo je Urugvajac i da ga savlada večeras, ali je pogodak iz 66. minuta opravdano poništen zbog ofsajda. Atletiko je imao inicijativu, igrao i viktorije u poslednjih pola sata, ali nije mogao do gola i pobede pa je Lokomotivi pripao slađi deo plena.

Srpski defanzivac Slobodan Rajković odigrao je dobro svih 90 minuta u redovima Lokomotive.

U drugom meču odigranom u Kijevu, Borusija iz Menhengladbaha je pregazila i ponizila Šahjtor sa čak 6:0.

Het-trik je postigao Francuz Alesan Plea, a domaćim navijačima je bilo neprijatno već posle prvih 45 minuta kada su Nemci vodili sa 4:0.

Uživo:

KRAJ UTAKMICA U KIJEVU I MOSKVI!

79. minut - Katastrofa Šahtjora! Menhengladbah je dao i šesti gol, a Alesan Plea kompletirao het-trik.

71. minut - Zanimljiva utakmica u Moskvi, a Lokomotiva je konačno zapretila na drugoj strani. Ze Luis je sjajno prošao, dobro nabacio loptu, ali su igrači Atletika uspeli da je izbace iz peterca Jana Oblaka. Zanimljiv finiš nas očekuje. 

66. minut - Uspeo je Atletiko konačno da zatrese mrežu Giljermea, ali je pogodak Luisa Suareza poništen. Opravdano, Urugvajac je bio u nedozvoljenoj poziciji.

65. minut - Katastrofa Šahtjora u Kijevu, Borusija je dala i peti gol, strelac je kapiten Lars Štindl.

58. minut - Opasan je Atletiko, još jednu veliku šansu imali su Španci, šutirao je Žoao Feliks ali je golman Giljerme maestralan. Inače, i iskusni Boban Rajković vodi veliku borbu sa gostima, a maločas je dobio i žuti karton. 

53. minut - Mnogo je odlučniji Atletiko i u nastavku, ali se Lokomotiva ne da. Luis Suarez je imao sjajnu šansu posle centaršuta, dobro je skočio i šutirao glavom, ali je golman Giljerme stvarno majstorski odbranio.

POČELA SU DRUGA POLUVREMENA U MOSKVI I KIJEVU!

KRAJ PRVIH POLUVREMENA!

45. minut - Ulazimo u sam finiš prvih poluvremena. Atletiko u Moskvi ima više od igre, ali je Lokomotiva našla načina da ih taktički zadrži podalje od svog gola. Što se tiče meča u Kijevu, deluje da igrači Šahtjora jedva čekaju kraj utakmice, a ne poluvreme... 

44. minut - Još jedan gol u mreži Šahtjora. Rami Bensebaini je strelac posle odbitka za Borusiju koja ubedljivo vodi.

31. minut - Velika sreća za Lokomotivu pošto je Anhel Korea pogodio prečku. Sjajno je šutirao Argentinac, ali je bio zamalo neprecizan. 

26. minut - Borusija surovo gazi Šahtjor, već je 3:0, a strelac je ponovo Plea. Drugi gol Francuza ove večeri, a Šahtjor koji je u prvom kolu pobedio Real u Madridu ne može da se prepozna.

24. minut - Izjednačila je Lokomotiva i to sa bele tačke. Francuski sudija Benoa Bastijen je posle intervencije iz VAR sobe pokazao na belu tačku zbog igranja rukom Erere, a Anton Mirančuk rutinski pogodio za 1:1.

Inače, Luis Suarez je tokom pauze dobio možda najgluplji žuti karton jer je narušio sudijski prostor tokom pregledavanja VAR snimka. 

18. minut - Gol i za Atletiko! Hoze Himenez je strelac, Madriđani vode u Moskvi. Ektor Erera je odlično centrirao, a štoper "Jorgandžija" zatresao mrežu Lokomotive i doneo zasluženo vođstvo gostima koji su bolji.

17. minut - Borusija je duplirala prednost za devet minuta, a strelac je Kristof Kramer. Dosta sreće je imao nemački vezista jer je lopta na putu ka mreži udarila igrača Šahtjora i promenila smer.

8. minut - Dok u Moskvi traje početno ispitivanje snaga, u Kijevu Borusija već vodi sa 1:0. Sjajna akcija Ždrebaca, Štefan Lajner je majstorski poslužio Alesana Pleu, a Francuz preciznim udarcem doveo u vođstvo goste. 

- Počeli su mečevi u Ukrajini i Rusiji.

Liga šampiona se nastavlja utakmicama 3. kola, a u uvodnim mečevima od 18.55 časova sastaju se Lokomotiva Moskva - Atletiko Madrid i Šahtjor - Borusija Menhengladbah.

Za ljubitelje fudbala u Srbiji posebno je zanimljiv duel u prestonici Rusije gde će Marko Nikolić i Slobodan Rajković zajedničkim snagama probati da zaustave "Jorgandžije" i ambicioznu ekipu Dijega Simeonea.

Evo i sastava timova.

LOKOMOTIVA - ATLETIKO (18.55, Arena Sport 1)

ŠAHTJOR - B. MENHENGLADBAH (18.55, Arena Sport 2)

Video: Vukanović četvrtim golom potvrdio dominaciju Zvezde:Crveno-beli goleadom krunisao šampionsko izdanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Маркезз

    3. novembar 2020 | 20:49

    Звездаш сам и драго ми је због Николића једини прави тренер који је нешто урадио са Партизаном ово остало гедора

  • MARKO GROBAR

    3. novembar 2020 | 19:33

    Milošević je upropastio Partizan, gledajte kako igra ĐORĐE IVANOVIĆ kojeg je SAVO oterao u OLIMPIJU. Savo nikad više u Partizan nemoj doći.

  • Czv

    3. novembar 2020 | 21:56

    Sve čestitke od delije na dobrim rezultatima! Dobar trener!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA