≫ 

Kraj agonije posrnulog velikana: Nastasić i Šalke pobedili posle 9 meseci

Žrtva je bio niželigaš Švajnfurt u okviru Kupa Nemačke

  • 0

Fudbaleri Šalkea konačno su prekinuli niz od devet meseci (22 utakmice) bez pobede u svim takmičenjima, pošto su na svom terenu pobedili maleni Švajnfurt sa 4:1 u okviru prvog kola Kupa Nemačke.

Ovaj amaterski klub, koji se takmiči u regionalnoj ligi Bavarske, poveo je u 37. minutu golom Martina Tomana, ali je dva minuta kasnije izjednačio iskusni Vedad Ibišević.

Šalke je potom stekao dva gola prednosti, a strelac je bio Austrijanac Alesander Šefp u 44. i 81. minutu. Konačan rezultat postavio je Belgijanac Benito Raman pogotkom u 86. minutu.

Inače, Švajnfurt je na ovom meču nominalno bio domaćin, iako je meč odigran na stadionu Šalkea bez gledalaca. On je trebalo da bude odigran još u septembru, ali je zbog pandemije korona virusa odložen.

Pre ove pobede, Šalke je poslednji put slavio u takmičarskoj utakmici 4. februara, kada je posle produžetka bio bolji od Herte u Kupu.

Šalke je do večeras bio vlasnik drugog najlošijeg niza u istoriji Bundeslige od 22 utakmice bez pobede. Agonija je okončana, a tome je doprineo i Marija Nastasić koji je odigrao čitav meč za Plave iz Gelzenkirhena.

(Teelgraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA