≫ 

PR šampiona Azerbejdžana pozivao na ubistvo Jermena, UEFA ga momentalno suspendovala

Ostaće do dlajeg bez angažmana u klubu portparol Karabaga

  • 0
portparol karabaga

Foto: youtube/Sportlife TV

Nurlan Ibrahimov, portparol azerbejdžanskog šampiona Karabaga, suspendovan je do daljeg od strane UEFA jer je na društvenim mrežama pozivao na ubistva Jermena.

UEFA je tim povodom izdala saopštenje u kojem obaveštava javnost o kazni za funkcionera kluba koji se takmiči pod okriljem Evropske fudbalske federacije.

- Nurlan Ibrahimov je suspendovan do daljeg iz svih aktivnosti vezanih za fudbal, kazna odmah stupa na snagu, sve dok Kontrolno, etičko i disciplinsko telo UEFA ne donese konačnu odluku povodom ovog slučaja - kaže se u saopštenju iz Niona.

Ponašanje Ibrahimova najpre je primetio i osudio Fudbalski savez Jermenije, te je skrenuo pažnju UEFA na poruku PR-a Karabaga u kojoj ovaj poziva na "ubijanje Jermena, starih i mladih, bez obzira na starost".

Doslovce, njegov post je glasio ovako:

- Mi Azerbejdžanci moramo da ubijamo Jermene - decu, žene i starije. Moramo ih ubijati bez obzira na godine. Nema žaljenja. Nema saosećanja - napisao je Ibrahimov.

Iz jermenskog fudbalskog saveza su dodali da je Ibrahimov pravdao turski genocid nad Jermenima 1915. i 1916. godine, ali da je taj post kasnije obrisao.

Video: Snimak dronom pokazuje strahotu rata za Karabah: Razoren drugi po veličini azerbejdžanski grad

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA