≫ 

Smešan gol i nemoć Mančester junajteda: Erdoganovo mezimče slavi istorijsku pobedu u Ligi šampiona!

Lacio osvojio bod protiv Zenita u Sankt Peterburgu

  • 3

Mančester junajted je u šarenom sastavu gostovao turskom šampionu Bašakšehiru u okviru 3. kola Lige šampiona i izgubio sa 2:1, a ljubitelje fudbala širom Evrope nasmejao je prvi gol koji su "Crveni đavoli" primili u 13. minutu.

Vezista domaćih Edin Višća ispucao je loptu iz šesnaesterca svog tima, a ona stigla na nekih 45 metara do Dembe Ba.

Na svojoj polovini je nekadašnji napadač Njukasla ostao sam kao duh jer su defanzivci Junajteda potrčali u napad i onda se posle sprinta lagano ušetao u gol engleskog tima. Neverovatna reakcija odbrane Junajteda...

Bio je to jasan znak slabosti istumbanog engleskog tima čija je "šarena" odbrana još jednom nadmudrena u finišu prvog poluvremena. Posle odlične kontre i poteza Dembe koji je propustio loptu, Višća je u 40. minutu povisio na 2:0 za šampiona Turske.

Uspeo je Mančester junajted u finišu prvog poluvremena da smanji rezultat i vrati se u meč, a posle dobre akcije pogodio je Antoni Marsijal u 43. minutu. Asistirao mu je Luk Šou.

Međutim, taj detalj nije uspeo da motiviše goste dovoljno u nastavku da u potpunosti preokrenu rezultat, iako su imali više od igre i nekoliko opasnih napada. Probao je Solskjer izmenama, ubacio u igru između ostalih i Pogbu, Kavanija i Grinvuda, ali bez uspeha.

Baškšehir, u čijim redovima je Srbin Danijel Aleksić odigrao čitav meč, uspeo je da se odbrani u drugom poluvremenu i zabeleži istorijsku, premijernu pobedu u Ligi šampiona. To je, inače, klub novije istorije koji je tesno povezan sa turskim predsednikom Redžepom Tajpom Erdoganom, čije je "mezimče" i koji privlači pažnju dobrim rezultatima poslednjih godina.

Nemanja Matić je odgirao svih 90 minuta za goste iz Mančestera koji uprkos porazu i dalje stoje dobro u svojoj grupi sa šest bodova iz tri utakmice.

U drugom meču ranijeg programa Lige šampiona Zenit i Lacio su u Sankt Peterburgu podelili bodove - 1:1. Domaći su poveli posle sjajne akcije u 31. minutu preko Erohina, ali je vredan bod Rimljanima doneo Felipe Kaisedo u 82. minutu.

Sergej Milinković Savić je odigrao čitav meč za goste i zaradio žuti karton, a domaći su se žalili jer im je (opravdano) zbog ofsajda poništen pobedonsni pogodak u nadoknadi utakmice.

LIGA ŠAMPIONA - 3. kolo

Sreda:

Bašakšehir - Mančester junajted 2:1 (2:1)

Zenit - Lacio 1:1 (1:0)

Čelsi - Ren 3:0 (2:0)

Sevilja - Krasnodar 3:2 (1:2)

Klub Briž - Borusija Dortmund 0:3 (0:3)

Ferencvaroš - Juventus 1:4 (0:1)

Barselona - Dinamo Kijev 2:1 (1:0)

RB Lajpcig - PSŽ 2:1 (1:1)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    4. novembar 2020 | 20:48

    Onaj nazovi trener glumi ludilo kombinuje sastav mentol

  • Boki

    4. novembar 2020 | 20:24

    Igraju kao naša reprezentacija ! Mančester je truba !

  • Вуле

    4. novembar 2020 | 20:22

    Joooj tugooo moja,sam treba da odeš Ole dokle bre bruka je više

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA