≫ 

Lajpcig se osvetio PSŽ-u za šamar iz Lisabona, herojsko veče Gudelja i Sevilje, Mesi se provukao

Kompletirano je 3. kolo u Ligi šampiona

  • 3
FC Barselona - FK Dinamo Kijev Foto: Tanjug/AP

Dočekao je RB Lajpcig da se osveti Pari Sen Žermenu za letošnju eliminaciju u polufinalu Lige šampiona u Lisabonu, a drugi poraz u tri utakmice za "Svece" mogao bi da košta posla Tomasa Tuhela.

Jer posle poraza u Nemačkoj od 2:1 šampionu Francuske sada visi plasman u narednu fazu u grupi sa Lajpcigom i Mančester junajtedom, bez obzira što u sledećem kolu ima šansu za popravni protiv istog rivala na Parku prinčeva.

Imao je PSŽ sve u prvih pola sata. Poveo je na vreme preko Di Marije u 6. minutu, ali se i ugasio nakon što je Argentinac promašio jedanaesterac u 16. minutu.

Sjajno mu je mađarski golman Gulači odbranio udarac sa 11 metara, a u finišu prvog poluvrfemena Kristofer Nkunku, dete upravo PSŽ-a, nije imao milosti prema klubu u kojem je ponikao, pa je provanao rezultat na 1:1. Možda malo i nezasluženo jer su gosti bili znatno bolji, ali fudbal je to.

Taktički je Lajpcig bolje odigrao drugo poluvreme, nervirao goste koji su igrali bez Embapea, Nejmara, Ikardija, Drakslera i još nekih zvezda, čekao da pogreše i reši utakmicu. Za to se pobrinuo Emil Forzberg koji je u 56. minutu realizovao najstrožu kaznu posle igranja rukom Kimpembea.

Bio je to i početak kraja ambicija PSŽ-a na ovom meču, koje su umrle isključenjem Idrize Geja u 69. minutu. Osakaćeni gosti nisu mogli ništa da naprave, pa je Lajpcig stigao do druge pobede i deobe liderske pozicije u grupi sa Mančester junajtedom (po šest bodova). Pariz i Bašakšehir imaju po tri.

U grupi G, Barselona i Juventus su opravdali uloge favorita. Katalonci su na Nou Kampu savladali Dinamo iz Kijeva sa 2:1, ali uz dosta sreće i raspoloženog Ter Štegena koji je odbranama do ludila dovodio fudbalere iz Ukrajine. Strašno je Nemac branio, skinuo nekoliko zicera Cigankovu i ekipi iz Kijeva.

Lionel Mesi je sa bele tačke u 5. minutu doveo Barsu u prednost, a svaku dilemu oko pitanja pobednika razrešio je Đerar Pike u 65. minutu na pas mladog Ansu Fatija. Uporne goste je u život vratio kapiten Cigankov koji je smanjio rezultat u 75. minutu, ali snage za poptuni preokret nije bilo.

Barsa je posle ovog trijumfa stoprocentna u svojoj grupi sa devet bodova iz tri utakmice i gol-razlikom 9:2, a drugo mesto je rezervisano za Juventus koji se rutinski prošetao kroz Budimpeštu i porazio Ferencvaroš sa 4:1.

Po dva gola Alvara Morate i Paula Dibale, uz dva kiksa domaćih fudbalera bili su dovoljna "Staroj dami" da upiše još jednu pobedu koju nije zasenio ni utešni gol Bolija u 90. minutu.

Važnu pobedu upisala je i Borusija iz Dortmunda koja je na krilima Erlinga Halanda proletela kroz Briž. "Milioneri" su slavili sa 3:0, a mladi Norvežanin postigao dva komada za lidersku poziciju u grupi F ispred Lacija.

Velike pobede zabeležili su ove večeri i Čelsi i Sevilja koji gospodare poretkom u grupi E. Londonski tim je na Stamfordu rutinski porazio Ren (3:0) uz dva gola sa penala skupocenog Tima Vernera u 10. i 41. minutu i jedan rezeviste Temija Abrahama (50') koji je dobio šansu da bude starter.

Mnogo impresivnije je izgledala Sevilja koja je sa Nemanjom Gudeljom u timu preokrenula rezultat protiv Krasnodara i upisala pobedu 3:2 (1:2). 

Rezultat posebno dobija na težini ako se zna da su domaći celo drugo poluvreme odgirali sa igračem manje zbog isključenja Hezusa Navasa u 45. minutu. Krasnodar je lako došao do dva gola prednosti za samo tri minuta, strelci su bili Šapi Sulejmanov iz slobodnjaka u 17. i Markus Berg iz penala u 20. minutu, ali je Sevilju u život vratio Ivan Rakitić u 42. minutu.

Brojčano slabija Sevilja nije ustuknula ni u nastavku utakmice, a preko sjajnog Jusufa El Nesirija koji je pogađao u 69. i 72. minutu stigla je do potpunog preokreta i vrednog trijumfa od 3:2.

LIGA ŠAMPIONA - 3. kolo

Sreda:

Čelsi - Ren 3:0 (2:0)

Sevilja - Krasnodar 3:2 (1:2)

Zenit - Lacio 1:1 (1:0)

Klub Briž - Borusija Dortmund 0:3 (0:3)

Ferencvaroš - Juventus 1:4 (0:1)

Barselona - Dinamo Kijev 2:1 (1:0)

Bašakšehir - Mančester junajted 2:1 (2:1)

RB Lajpcig - PSŽ 2:1 (1:1)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    4. novembar 2020 | 21:25

    Strasno,sta sudija svira penal. Mesi hoce proci kroz igraca. Svasta!

  • Ris

    4. novembar 2020 | 21:12

    Mesi promasio penal?Pa sta vi pratite...ccc

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA