≫ 

Peh za Orlove: Tumbaković ostao bez štopera pred Škote

Verder je iskoristio pravo koje ima na osnovu FIFA kovid regulativa, nije dozvolio Veljkoviću da se odazove pozivu selektora

  • 9
milos veljkovic Foto: Tanjug/Ap

Srpski fudbaler Miloš Veljković nije dobio dozvolu svog kluba Verdera da se odazove pozivu selektora nacionalnog tima Ljubiše Tumbakovića za nastupajuće mečeve sa Škotskom, Mađarskom i Rusijom.

Razlog je predostrožnost nemačkog kluba zbog korona virusa, klupski interes je na prvom mestu za Nemce, a Veljković nije jedini reprezentativac koji je dobio rampu da krene za domovinu.

Osim njega, Verder ne pušta ni Marka Friedla (Austrija), Milota Rašicu (tzv. Kosovo), Juju Osaku (Japan) i Džoša Sardženta (SAD).

Dozvolu je jedini dobio češki golman Jirži Pavlenka, i to samo zbog toga što nacionalni tim Češke igra protiv Nemačke prijateljki duel, te neće napuštati teritoriju na kojoj boravi.

FIFA neće sankcionisati Verder zbog ovog poteza jer je već neko vreme na snazi pravilo, uvedeno zbog pandemije korona virusa, da klubovi do kraja godine mogu zabraniti reprezentativcima da se odazovu pozivima selektora svojih reprezentacija.

Na ovaj način klubovi ne moraju da čekaju da im važni igrači završe višednevnu samoizolaciju po povratku sa reprezentatativnih akcija.

Video: Prisetimo se kako su Orlovi odigrali trening u Moskvi: Ovako se reprezentacija Srbije sprema za meč sa Rusijom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ciki

    5. novembar 2020 | 09:49

    Bez njega onda nemamo sanse

  • Бане

    5. novembar 2020 | 09:57

    Тог нисам видеоооо 300год још од оне чуване победничке тактике против Бразила.

  • Semajlirane_pufne

    5. novembar 2020 | 10:27

    I nije neki peh...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA