Italijani uvode VAR i u Seriji B: Neće više biti smešnih gafova sudija

Italijanska Serija B objavila je da uvodi VAR tehnologiju u svom takmičenju u drugom delu ove sezone

  • 0
Var, var tehnologija, var soba, sudija

Printskrin: Youtube/FIFATV

Video tehnologija je u drugoj italijanskoj ligi korišćena samo u najvažnijim mečevima, poput onih za prelazak u Seriju A, ili ispadanje u Seriju C.

Posle žalbi na račun regularnosti suđenja, ali i promene ugovora sa kompanijom "Hawk eye" (Sokolovo oko prim. prev.), odlučeno je da VAR bude dostupan i u Seriji B.

- Epohalna odluka koja čini naše takmičenje u bližem dodiru sa tehnologijom i u skladu sa potrebama naših partnera i navijača - rekao je Mauro Balata, predsednik Serije B.

On se zahvalio klubovima i saradnicima na trudu poslednjih meseci, na savladavanju prepreka uprkos pandemiji korona virusa zbog koje se opet javila kriza u Italiji.

Uvođenjem VAR- a u Seriji B, olakšava se posao sudijama poput Frančeska Meravilje, koji je pre nekoliko nedelja pozvao pregledanje VAR snimka tamo gde ga u tom trenutku nije bilo i time je nasmejao fudbalsku Italiju.

Da podsetimo, od srede je počela teorijska obuka sudija za korišćenje VAR tehnologije, koja bi od sledeće godine mogla da zaživi i u srpskoj Superligi.

Video: Vojvodina probila bunker Bačke, Zukić strelac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA