≫ 

Barselona dužna građevinskoj firmi 10 godina, zbog 3,5 miliona joj preti bankrot

Nevolje se nastavljaju po Katalonce

  • 0
Kamp Nou, Baraselona, stadion, fudbal Foto: pexels.com

Finansijska kriza drma Barselonu, toliko da već deceniju odlaže vraćanje duga jednoj građevinskoj kompaniji sa kojom je imala poslovni aranžman.

U pitanju je firma "Muro Cortina Modular Renting (MCM)", koja je zbog duga od 3.5 miliona tužila katalonski klub i preko suda traži postavljanje privremene uprave kako bi naplatila potraživanja iz 2010. godine!

Pomenuta firma, koja je pre deset godina odradila kompletnu fasadu na upravnoj zgradi Barsine akademije "La Masije", pokrenula je sudski spor sa Barselonom nedugo pošto je istekao krajnji rok za isplatu duga, 30. juna 2017. godine.

U vreme kada je potpisan ugovor, to je bilo 22. decembra 2010, na čelu kluba je bio Sandro Rosel.

Zanimljivo je da je prvu tužbu protiv Barselone ova firma izgubila na sudu, čak joj je bilo naloženo da plati kompletne sudske troškove u visini od 900.000 evra, što, prema tvrdnjama ljudi iz kluba, još uvek nisu izvršili.

Barselona je u svoju odbranu na sudu iznela tvrdnje da firma MCM loše uradila posao, što je klub dodatno koštalo 250.000 evra na ime prepravki.

Kako bilo, ovaj spor je naišao u ekstremno osetljivom trenutku po klub koji se svim silama bori da izdejstvuje smanjenje ugovora igrača zbog finansijke krize usled pandemije virusa kovid 19. Sada, posle tužbe pomenjute građevinske firme, je i suočen sa pretnjom da klub preuzme privremena uprava čiji bi zadatak bio da ga finansijski stabilizuje rezanjem troškova po svim linijama.

Podsetimo, Barselonu od odlaska Bartomeua kao prelazno rešenje vodi Karles Tuskets.

Video: Totalni obračun na ulicama Barselone zbog korona mera: Kataloncima se smučio i virus i karantin

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA