≫ 

Od Krasnodara do Genta: Top 6 spasilačkih momenata Milana Borjana kad su svi videli loptu u mreži

Crveno-beli nabrojeno puta su spas u poslednje 4 godine imali u Borjanu

Milan Borjan Foto: Marko Jovanović

Milan Borjan po ko zna koji put pokazao je da Crvena zvezda ne mora da brine kada su u pitanju najstresniji i opasni momenti završnice utakmica.

Golman crveno-belih imao je i kikseva protiv Genta, ali kada je bilo najvažnije, Dejan Stanković mogao je da odahne.

U 94. minutu, majstorski je intervenisao kada su svi već videli loptu u golu. Poznato je kakav je strelac i golgeter Roman Jaremčuk, ali mu je Borjan pokvario priliku da donese Gentu 2:2.

Iako je delovalo da će zakasniti, uspelo mu je da se vrati unazad i dočeka šut Ukrajinca - u njegovom naručju su lopta i tri boda bili bezbedni.

Pre toga, Borjan je već imao dug spisak evropskih mečeva koji su doneli Zvezdi neprocenjiv značaj zahvaljujući odbranama u prelomnim momentima.

Video: Borjan još jednom junak pobede crveno-belih: Neverovatna odbrana u samom finišu

Zvezda - Krasnodar

Meč ima već antologijsko mesto u Zvezdinoj istoriji, jer je tu probijena barijera za konačni plasman u grupne faze. Zvezda je tada ušla u Ligu Evrope i započela veliki niz, velike zasluge imao je kanadski reprezentativac.

Čak je situacija bila slična, Grankvist je šutirao sam sa nekoliko metara glavom, ali se Borjan izvio najviše što može, vrhovima prstiju je izbacio loptu u korner, što je igrača Krasnodara bacilo na travu u neverici.

Salcburg - Zvezda

U Austriji, Borjan je spektakularno odbranio jedan slobodan udarac Jaboa, a zatim je uspeo da iznese i nekoliko haotičnih gužvi u šesnaestercu.

I ovaj put, ugasio je nade rivala kada su probali da udarcem glavom dođu do pobede i daljeg plasmana, i ovaj put u 94. minutu.

Kopenhagen - Zvezda

Iako se priča uglavnom o penalima kada je danski triler u pitanju, Borjan se ovde istakao i u produžecima.

U prvom je ukrotio udarac Bijela, u drugom je ukrotio dobar udarac Vinda sa ivice šesnaesterca, a valja imati u vidu i da je dugo bio na "vetrometini" zbog isključenja Milunovića.

Penal serija donela je Borjanovu odbranu šuta Bengtsona, odbranio je potom još jedan udarac, dao je gol i zaustavio šut talentovanog Vinda, što je crveno-bele odvelo dalje.

Video: Gol Pankova i odbrana Borjana koji su odveli Zvezdu u plej-of Lige šampiona

Jang Bojs - Zvezda

Borjan je ovde u 92. minutu intervenisao posle šuta Nsamea pod prečku, preusmerivši loptu u korner. Nakon toga, zatražio je lekarsku pomoć, čime je pomogao svojim igračima da dođu do daha posle autogola Bena za  1:1.

Tako mu je uspelo da zaustavi nalet i adrenalin Švajcarcima, koji su se unervozili i propustili priliku da u nastavku dođu do gola vrednog Lige šampiona.

Tirana - Zvezda

Kockala se Zvezda sa nervima navijača u Albaniji, a mir je doneo Borjan, najpre u 59. minutu. Tada je Ernest Muči stavio na muke odbranu šampiona Srbije, ali ga je ukrotio momak iz Knina.

Prethodno je Borjan dobro reagovao i u još jednoj situaciji u prvom poluvremenu, kada je odbranio dobaru slobodan udarac Hodžaljarija i može se reći da je zaslužio epitet igrača utakmice u redovima Zvezde u Tirani, jer je i u 94. minutu bio siguran u poslednjem napadu Tirane pred golom.

Video: Borjan i stativa protiv Tirane: Nema gola!

Na kraju, kapiten crveno-belih je dodatno oduševio sve navijače Zvezde time što je pobedu u Tirani posvetio ubijenom Deliji Marku Ivkoviću Jagodi, čiju su smrt navijači Tirane ismevali barjakom u najavi meča sa Zvezdom.

Video: Borjan u poslednjoj sekundi spasio crveno-bele

Koje odbrane se izdvajaju kao najbolje?

Video: Katai bacio Stankovića u trans, umalo pao sa zidića lože zbog slavlja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B.Luka

    6. novembar 2020 | 13:14

    Covek je rođen u Kninu 87 godine, to dovoljno govori šta je po nacionalnosti i za koga navija!! KNIN, ZVEZDA, MAJKA SRBIJA!

  • Patriot

    6. novembar 2020 | 14:15

    Poumirace nam ovi grobari od zavisti i zlobe, jos malo pa gasenje...

  • Bokinjo

    6. novembar 2020 | 12:27

    Najbolji golman Zvezde u poslednjih 29 godina.... tata mata za onog Mustafu komšinice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA