≫ 

"Sramna" plata prvog čoveka Primere: Zaradio 3.5 miliona evra u sezoni najveće krize

Havijer Tebas je od 348 123 evra za sedam godina dogurao do deset puta veće sume na računu

  • 0
havijer tebas Foto: Tanjug/Ap

Prvi čovek dve najjače lige Španije, Primere i Segunde, Havijer Tebas, inkasirao je velikih 3.44 miliona evra za sezonu 2019/2020. uprkos pandemiji korona virusa koja je u jednom trenutku i paralisala fudbal u Španiji.

Tebasov fiksni deo iznosi 2.1 milion, po ugovoru ima i bonus od 1.33 miliona evra, što je svakako velika suma novca u trenutku kada gotovo svi klubovi u Španiji, i prve i druge lige, režu troškove kako bi "izgurali" period najveće finansijske krize, prenosi portal El Confidencial.

Podsetimo, španski fudbal bio je u prekidu tri meseca zbog pandemije, no to nije uticalo na platu prvog čoveka lige, čak je ona daleko veća nego što je bila ranije.

Tebasu je plata povećana za čak 36 procenata, što se može objasniti novim unosnijim ugovorima sa TV kućama "Telefonica" i "Mediapro" odakle takmičenje i klubovi crpe najveće finansijske resurse već godinama.

Inače, iznos plata top menadžmenta La Lige, na čelu sa Tebasom, sada iznosi 6.2 miliona evra, što je povećanje za 30 procenata u odnosu na raniju sezonu kada su čelnici španske lige delili 4.83 miliona.

Zanimljivo, Tebasova plata je po dolasku na funkciju predsednika La Lige 2013. godine bila deset puta manja nego sada - 348.123 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA