≫ 

Terzićeve velike reči: Obećavam titulu ove sezone, Zvezda nije imala ovakav tim poslednjih 20 godina

Diektor Zvezde u zanosu

  • 60
Zvezdan Terzić Foto: Marko Jovanović

"Za Zvezdu se osvajanje titule podrazumeva, lestvica je podignuta, navijači i narod sada traže mnogo više od nas", glavna je poruka direktora kluba sa Marakane Zvezdana Terzića.

On je gostovao na klupskoj TV, pre utakmice sa Gentom, i tom prilikom pričao o aktuelnom trenutku u kojem se klub nalazi.

- Igramo četvrtu uzastopnu grupnu fazu UEFA takmičenja što nas čini ponosnim, vratili smo Zvezdu na mapu Evrope gde nam je realno bilo mesto i nadam se da ćemo održati kontinuitet u tome - poručio je Terzić, koji "gazi" sedmu godinu na direktorskoj funkciji.

Sećamo se, i nije to bilo toliko davno,  Terzić je sa Lalatovićem držao promociju na stadionu u kom u tom trenutku nije bilo struje. Od tada, pa do danas, klub je učinio nešto što verovatno nijedan navijač nije mogao ni da sanja.

- Sada je sve mnogo lakše nego pre četiri godine kada smo krenuli na ovaj evropski put. Dobrim rezultatima dobili smo veliki koeficijent. Na renking listi UEFA smo dobro pozicionirani na osnovu dobrih rezultata iz prethodnoh sezona, pa smo sada u povlašćenom položaju skroz do plej-ofa. S obzirom na to da se uvek dese neka iznenađenja, da ispadnu favoriti, nadam se da ćemo ubuće biti povlašćeni i u samom plej-ofu. Da ne pominjem koliko Zvezdi znači igranje u Evropi, što zbog promocije kluba, što zbog pozicinoniranja i svega što navijači Zvezde i žele, vole.

Lestvica je podignuta, više se ne traži samo titula u domaćim okvirima, apetiti su naglo porasli.

- Navijači Crvene zvezde su podigli lestvicu očekivanja, i mi se više ne zadovoljavamo samo time da smo šampioni Srbije. To se na neki način već podrazumeva, ali to ne zadovoljava apetite naših navijača. Evo sada već imamo devet bodova više (od Partizana), i evo ja, ne mogu da tvrdim, ali mogu da obećam da ćemo biti šampioni i četvrtu sezonu zaredom. Rastu apetiti, nije naš narod zadovoljan samo što igramo u Evropi, traže i "evropsko proleće". Mislim da stvarno imamo kvalitetan tim, skup fenomenalnih individualaca, i ja kao prvi čovek kluba stvarno verujem da nama pripada evropsko proleće.

Terzić je toliko oduševljen aktuelnim satsavom da tvrdi kako je to najbolje što je zvezda imala u poslednje dve decenije, i duže.

- Pričam sa Džajom, imam utisak, evo sedmu godinu sam ovde, da Zvezda za sve ovo vreme nije imala ovako dobar tim i skup tako dobrih pojedinaca. Zvezda 20-25 godina nije imala ovakav tim, to je moj utisak. Stvarno, ne želim da stavljam nikakav teret treneru i igračima, ni sebi samome, ali verujem u ovu Crvenu zvezdu, verujem da može mnogo toga. Naravno, moramo pobeđivati, nema ovde minulog rada, sve ovo što je bilo ostaje deo istorije, a mi idemo dalje da pobeđujemo.

Poslušajte kompletan intervju Terzića za klupsku televiziju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djile

    6. novembar 2020 | 13:29

    Imamo ocajnu defanzivu.. Realno

  • MIRA

    6. novembar 2020 | 14:24

    Da imas sportskih, uspeha imas ali da pare negde nestaju nestaju...ako je to cena ok, ali mi i dalje dugujemo skoro isto a zaradio si 100miliona eura hvala

  • Rici77

    6. novembar 2020 | 14:28

    Pa to se još letos znalo!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA