≫ 

Zašto Zvezda već 4 sezone nema alternativu za Milana Rodića?

Pogotovo što iskusni levi bek ima određenih problema sa povredama

  • 40
Dejan Stanković, Milan Rodić Foto: Marko Jovanović

Kada je u julu 2017. godine potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom, malo ko je očekivao da će levi bek Milan Rodić i četvrtu godinu zaredom zadužiti crveno-beli dres!

Pogotovo posle dve sjajne sezone u kojima je sa crveno-belima igrao nokaut fazu Lige Evrope i grupnu fazu Lige šampiona, a zatim za odlične partije bio nagrađen i pozivom u reprezentaciju Srbije s kojom je putovao na Svetsko prvenstvo u Rusiju.

Međutim, Rodić ne samo da je ostao na Marakani, nego je za sve ove godine pokazao da je jedan od najvažnijih fudbalera srpskog šampiona. Nebrojeno mnogo puta je bio junak velikih mečeva Zvezde i nema sumnje da bi njegova "statistika" bila moćnija da nema probela sa konstantnim povredama.

Njegov nedostatak se jasno video i na meču protiv Genta u četvrtak veče, kada je belgijski tim pravio velike probleme Zvezde po toj svojoj desnoj strani. Uostalom, i sam gol je pao posle asistencije odatle. Ali, nevezano za taj pogodak, činjenica je da je i te kako "duvalo" po toj levoj strani Zvezdine odbrane koja je tamo "zaspala" i u 94. minutu - kada je Milan Borjan odbranio zicer Romanu Jaremčuku.

Falio je Rodić, to je svima bilo jasno, ali se isto tako postavlja pitanje zašto Crvena zvezda nema alternativu za sjajnog levog beka? Ne samo za ovu sezonu, nego za poslednje četiri otkako je nekadašnji đak OFK Beograda na Marakani.

Samo prve sezone kada je Rodić stigao, Zvezda je na toj strani imala Dušana Anđelkovića koji je upisao devet nastupa u šampionatu i koliko-toliko je odmenio startnog levog beka.

Crvena zvezda Liberec Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Najčešće je to radio Marko Gobeljić sve ove sezone, kao što je to bio slučaj i protiv Genta. Jeste zamenik kapitena crveno-belih dobar univerzalac, imao je i na toj levoj strani odličnih mečeva, ali to jednostavno nije njegova pozicija. Isti problem su imali i Milan Gajić i Filip Stojković ranije, koji su povremeno "krpili" tu levu stranu.

I Aleksa Terzić je 2018. obećavao, kao mladi reprezentativac Srbije, ali ga je Zvezda vrlo brzo prodala Fjorentini. Milion i po evra nije bio loš nobvac tada, mada se čini da bi crveno-beli više zaradili da je pomenuti Terzić igrao. Pritom bi možda dobili i adekvatnu zamenu za Rodića iz svojih redova.

Pokušala je Zvezda u leto 2019. godine da nađe levog beka koji će odmeniti Rodića. Doveden je Žander za 200.000 evra i mnogi su tada napali crveno-bele sa pitanjima da li je ta suma novca previše za jednog beka, i to stranca. Nije, ukoliko se ispostavi da će on odraditi posao zbog kog je doveden. Žander to nije uradio i već posle pola godine napustio je Marakanu.

Na zimu 2020. godine, kada je bilo jasno da Žander viđe nije opcija, Zvezda je na pripreme u Tursku povela mladog Marka Konatara, a ovaj se Dejanu Stankoviću odužio sjajnim partijama kojima je ubedio stručni štab da ga te polusezone prekomanduju iz Grafičara na Marakanu.

Milan Rodić Foto: Marko Jovanović

Međutim, Konatar nije dobio priliku da se u dresu Zvezde kali u Superligi. Klub ga je poslao u Inđiju na leto, a Stanković je iz Voždovca vratio Stefana Hajdina. Očigledno nije dobio to što je tražio od njega, a Rodića je na levoj strani, pored Gobeljića, menjao i štoper Miloš Degenek. Jednom čak i mladi Andrija Radulović, levonogi krilni napadač.

Možda crveno-beli sa alternativnim rešenjima na toj levoj strani i mogu da prođu u Superligi, ali za neki iskorak u Evropi definitivno je potrebno naći adekvatnu zamenu Rodiću. Možda već u narednom prelaznom roku. Protiv Genta ih je poslužila i sreća, možda u nekom narednom meču neće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BL

    6. novembar 2020 | 16:53

    Jer je prodaja malog Terzica gori potez od prodaje Joveljica.

  • ssss

    6. novembar 2020 | 18:11

    Rodic je za Gobeljica izmislio fudbal. Gobeljic moze kad treba trcati i biti jak, ali s loptom meni se cini, veze nema.

  • Dm

    6. novembar 2020 | 16:46

    Jer Terza mora Masi firmu da otvori.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA