≫ 

Pre godinu dana izgubili 9:0 od Lestera, sada su prvi put u istoriji lideri Premijer lige

Kakva noć za Sautempton

  • 2
FK Sautempton Foto: AP/Tanjug

Pobedom protiv Njukasla kod kuće rezultatom 2:0 (1:0), fudbaleri Sautemptona su posle drugog meča 8. kola Premijer lige prvi put u istoriji lideri tog takmičenja!

Jeste da imaju meč više od Liverpula i identičan broj bodova sa šampionom (i bolju gol razliku), to nikako ne umanjuje veliki uspeh kluba koiji je pre samo godinu dana doživeo tešku blamažu na domaćem terenu od Lestera (9:0).

Međutim, Sveci ove sezone deluju sjajno i do svog 16. boda u sezoni stigli su golovima Če Adamsa u 7. i Stjuarta Armstronga u 82. minutu meča.

Sautempton je, inače, poslednji put bio na vrhu tabele u Engleskoj još davnog 16. septembra 1988. godine, ali tada se elitno takmičenje nije zvalo Premijer liga.

Vredi pomenuti i to da je domaćin do trijumfa stigao bez najboljeg strelac Danija Ingsa koji će zbog povrede pauzirati najmanje mesec i po dana.

Nešto ranije, Brajton i Barnli su svoj meč 8. kola PL odigrali bez golova. Domaćinu je to bio tek drugi bod, dok su gosti sakupili šest.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA