≫ 

Bruno je anđeo čuvar Junajteda, Ole ručkom da ga časti: Portugalac sa dva gola "okrenuo" Everton

Karamele povele na Gudisonu, pa pretrpele treći uzastopni porazm prvenac za goste postigao Edinson Kavani

  • 1
Everton and Manchester United Foto: Tanjug/AP

Mančester junajted je živ, Ole Gunar Solskjer je zasad produžio "radni vek" na klupi slavnog kluba, a za to može da zahvali samo Portugalcu Brunu Fernandešu, strelcu najvažnijih golova u pobedi protiv Evertona u 8. kolu Premijer lige - 3:1.

Portugalac je pogađao u 25. i 32. minutu, za proekret i brz izlazak iz deficita koji je bio aktuelan od 19. minuta kada je Bernard pogodio za vođstvo tima Karla Anćelotija.

Gol Brazilca bio je plod tropotezne akcije koja je krenula deganžiranjem Pikforda, Kalvert-Levinove reakcije glavom i na kraju lucidnosti strelca - ali najviše je rezultat loše reakcije poslednje linije gostiju. Statično su ispratili odbitke lopte i solo akciju Bernarda, koji je, mora se to reći, vrhunski preciznim udarcem matirao De Heu.

Nastavak je doneo brzopoteznu reakciju Junajteda, tačnije Fernandeša, njegov gol glavom, pa onda i centaršut koji je na kraju bio savršena "kifla" za preokret iako se činilo da je loptu u toj situaciji uspeo da dokači Markus Rašford.

Brunu je pripisan gol, ispostaviće se i ključni za tri boda.

Pri saaom kraju meča, kada je Everton već svim silama navalio na gol jureći egal, gosti su iz školske kontre, kao na treningu, finiširali akciju preko rezerviste Edinsona Kavanija - za njegov prvenac u dresu Mančestera.

Lakše se sada diše na "Old Trafordu", mada i Ole Gunar Solskjer svestan da je sve kredite već ispucao, da će ga svaki naredni kiks ponovo vratiti u položaj u kojem je bio pre meča sa Everotnom - bukvalno pred otkaz.

Valja reći da je Junajted u psolednjih desetak minuta grčevito branio vođstvo, uspeli su igrači Evertona da izvrše pritisak na gol De Hee, ali ne i da materijalizuju inicijativu. Sa protokom vremena rasla je nervoza, gola nije bilo, a onda je u već opisanoj akciji Mančester rešio pitanje pobednika i makar do narednog vikenda obezbedio "mir u kući".

Junajted je sada 13. na tabeli, a Evrton tone sve niže posle bajkovitog starta sezone (četiri vezane pobede) - psoel tog niza je bez pobede uz tri vezana poraza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA