≫ 

Arteta mora da raščisti sa Ozilom: Anri savetuje Španca, ali upozorava da "ništa ne ide preko noći"

Legenda Arsenala Tijeri Anri rekao je da će menadžer Tobdžija Mikel Arteta morati da reši problem Mesuta Ozila koji je već mesecima u "hibernaciji"

  • 1
Tijeri Anri Foto: Profimedia/AFP

Ozil je samo na papiru igrač Arsenala jer ga u protokolima nema nigde, a ne ide mu u prilog ni to što Arsenal igra daleko bolje nego ranijih godina.

Arsenal je samo četiri boda daleko od vrha tabele, a Anri je Artetu donekle uporedio sa Jirgenom Klopom, rekavši da je i Klopu bilo potrebno nekoliko sezona da formira pobednički Liverpul.

- Prvo i osnovno, možete da vidite identitet i zajedništvo. Kad hoćete da budete šef posle velikog čoveka, što je Unaj Emeri pokušao, ali sada to radi Arteta, onda nije lako. Ali ono što vidim jeste da se sa Mikelom vratila strast i da je sreća opet tu, jasno je da im je dao čvrstinu - ocenjuje Anri u CBS podkastu "Que Golazo".

Emeri po dolasku iz Pari Sen Žermena nije uneo željene promene, ekipa je uglavnom lagano gubila i neke relativno lake mečeve, dok je Arteta to promenio.

Ono što je ostalo kao zaostavština još iz Emerijevog boravka u klubu je "tihi rat" Arsenala i Ozila.

- Sad mora da izađe na kraj sa onim što mora da reši. Slučaj Ozil i ostali sluačjevi, a to se ne dešava preko noći. Kad nasledite tim od nekoga, onda morate da osigurate da se neke stvari raščiste, jer se to jednostavno ne dešava tek tako. A onda ljudi kažu, "ali on nije dao te ugovore tim igračima". Zato treba da dovede igrače koji su mu potrebni za prilagođavanje njegovom sistemu, a to traži vremena.

Anri je više puta apostrofirao da je za sve promene potrebno vreme, te da ne pamti da se nekad desilo da posle šest utakmica, svaka ekipa ima bar po jedan poraz.

- Povrh svega, u ovoj ligi treba još više vremena jer je konkurencija ludačka. Ne znam kada se desilo prošli put da je posle šest utakmica svaki tim već imao bar po jedan poraz. Svaki tim. Ja to ne pamtim... Sećam se i kada je Jirgen Klop stigao i uzimam njega kao primer. Liverpul tada nije mogao da sačuva prednost. Vodili bi 3:0 i bilo bi 3:3.

Jurgen Klopp, Jirgen Klop Foto: Tanjug/AP

- Daju tri, ali prime četiri. Bile su mu potrebne dve, tri godine da kompletira ekipu. Sad svako poštuje to što on radi, s punim pravom jer je paklen menadžer - istakao je Anri.

Video: Novi Pazar napravio dve greške, pa ih protivnik kaznio golom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    7. novembar 2020 | 17:44

    Ozil je na temu covida dobro ispljuvao Kinu, a obzirom da je to velika populacija, a imaju i ugovore sa pojedinim firmama jasno je da je morao u interesu kluba da bude sklonjen, nema to veze sa Artetom kao što nije imalo ni sa predhodnikom ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA