≫ 

Korea bez gledanja genijalno asistirao Feliksu, Atletiko spakovao četiri gola Kadizu za vrh Primere

Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su Kadiz u meču devetog kola Primere sa 4:0

  • 0
FK Atletiko Madrid, Lokomotiva Foto: Tanjug/AP

"Jorgandžije" je do pobede poveo Žoao Feliks golom u osmom minutu utakmice, Markos Ljorente je duplirao prednost u 22. minutu, na 3:0 je povećao Luis Suarez u 51, a konačan rezultat je u nadoknadi postavio Feliks svojim drugim golom.

On je u osmom minutu bio na pravom mestu posle greške golmana Kadiza, Heremijasa Ledezme. Argentinski čuvar mreže je istrčao na dugu loptu Atletika i probao da je uhvati, ali mu je ispala iz ruku.

Pokupio ju je Ljorente, centrirao za Žoaa, a ovaj je glavom pogodio mrežu. Četrnaest minuta kasnije je posle lepe finte iskosa sa desne strane izbacio iz igre Aleksa i onda uz malo sreće savladao Ledezmu.

Suarez je u nastavku rutinski rešio kontru šutem po zemlji, posle pasa kojim ga je uposlio Feliks, dok je Anhel Korea zaslužan za drugi gol Portugalca koliko i sam Žoao.

On je u 90. minutu maestralno primirio dugu loptu iz odbrane, Feliks ga je ispratio u sredini, a Korea ga je preko dvojice igrača Kadiza pronašao bez gledanja i ostavio mu gol na tacni.

Ledezma je još jednom bio nemoćan da bilo šta uradi u situaciji jedan na jedan sa napadačem Atletika i madridski crveno-beli su time samo overili trijumf.

Njime su se popeli na prvo mesto Primere, jer posle sedam odigranih utakmica imaju 17 bodova, Sosijedad je drugi sa istim brojem bodova, ali i utakmicom više, dok je Real treći sa 16, a Viljareal četvrti sa 15 bodova. Slede Granada i Kadiz sa po 14 na petom i šestom mestu španskog prvenstva.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Stevanović junak trijumfa Partizana: Dve fenomenalne odbrane u sudijskoj nadoknadi vremena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA