≫ 

Ludnica u Rimu: Lacio izveo najsavršeniju akciju u poslednjih deset sekundi, za egal sa Juventusom!

Rimljani su imali 10 sekundi vremena da izejdnače - i uspeli su!

  • 3
felipe kaisedo

Foto: printscreen

Lacio i Juventus su poedelili bodove u derbiju 7. kola Serije A, u Rimu je bilo 1:1 - i to zahvaljujući neverovatnoj akciji domaćeg tima u poslednjih 10 sekundi meča!

Gotovo da "niko živ" nije verovao da "nebeskoplavi" mogu za to vreme izjednačiti, jer je na semaforu duboko tekao četvrti minut nadokande, toliko je sudija i produžio utakmicu. Ostalo je bukvalno tek toliko vremena da Adam Marušić izvede aut i da neko od saigrača ubaci u kazneni prostor ili direktno pokuša da ugrozi rivala.

A onda su svi mogli da vide kako izgleda verovatno najsavršenija akcija koja može da se izvede za to vreme posle ubacivanja lopte sa strane. 

Marušić je na 93:50 izveo aut, ali tek nakon što mu je trener Inzagi sa klupe energično skrenuo pažnju da ne baca loptu nazad (gde je ovaj želeo), već napred, uz aut-liniju. Bivši igrač Voždovca je dobacio do Karlosa Koree, a ovaj je onda izveo verovatno potez kola.

U slalomu dostojnog najvećih majstora fudbala, nanizao je trojicu igrača, prvom je proturio loptu kroz noge, dodao je Kaisedu kad više nije imao ni kud, da bi snažni napadač iz okreta pogodio mrežu Ščensnog i izazvao dlirijum Lacijala. Trener Inzagi mu se koji sekund kasnije bacio u zagrljaj, poskalali su i ostali igrači domaćeg tima, i to je bukvalno bio i poslednji trenutak meča!

Pogledajte akciju Lacija za gol i bod protiv šampiona.

 

Inače, Juventus je vodio golom Kristijana Ronalda, pogodio je Portugalac rutinski sa dva metra na asistenciju sa desne strane, ali nije imao sreće da završi meč jer se povredio (iskrenuo skočni zglob).

Lacio je i bez udarne pesnice Imobilea pred kraj svim silama jurnuo ka golu gostiju, nije pritom bilo mnogo opasnosti po Ščensnog, koji je, ipak, kapitulirao iz već opisane situacije - verovatno najbolje i najtačnije akcije koja se može izvesti u deset sekundi fudbala!

Meč su inače pratile kontroverze od strane Lacija, koji nije mogao da računa na Imobilea, Luisa Alberta i Strakošu, jer je navodno obmanuo lokalne vlasti sa testovima na korona virus. Pomenuta trojka je bila negativna po klupskim testovima, ali pozitivna na one koje su sprovele UEFA i još jedna domaća laboratorija. Mnogo bure se diglo oko ovog slučaja, a epilog je bio slanje trija igrača u izolaciju, te je inzagi moroa bez njih na šampiona.

Serija A, 7. kolo:

Lacio – Juventus 1:1

(Kaisedo 90+5 - Ronaldo 15)

Đenova - Roma 15.00

Atalanta  Inter 15.00

Torino - Krotone 15.00

Bolonja - Napoli 18.00

Milan - Verona 20.45

Petak:

Sasuolo - Udineze 0:0

Subota:

Kaljari – Sampdorija 2:0

Pedro 49 (p), Nandez 69

Benevento – Specija 0:3

(Pobega 29, Nzola 65, 70)

Parma – Fiorentina 0:0

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA