≫ 

De Brujne promašio penal za preokret, Liverpul i Siti podelili plen u derbiju Premijer lige

Pašće brzo ovaj meč u zaborav, iako je obećavao uvertirom

  • 1
FK Liverpul Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Mančester sitija i Liverpula remizirali su sa 1:1 u derbiju 8. kola Premijer lige.

Redsi su kao šampioni gostovali Građanima, koji su sada predaleko čak i od evropske zone, nisu imali pravo na kiks, ali nisu uspeli da dođu ni do celog plena.

Sa druge strane, Liverpul je posle remija i poraza vezao dve pobede, ali je prokockao šansu da preuzme vrh tabele, iako je ranim golom iz penala otvorio utakmicu.

Oslabljeni su Redsi ušli u meč bez Van Dajka, Fabinja i Alkantare, ali ni Siti nije računao na Fernandinja, Mendija i Aguera, što se moglo osetiti tokom duela.

Na kraju, kao da su i jedni i drugi bili zadovoljni podelom plena, a Liverpulu pravi ispit sledi protiv Lisica.

Tok meča

Redsi su već u prva dva minuta imali šanse, Firmino se u premijernoj prilici nije snašao, onda je Kajl Voker uspeo da interveniše. Do 12. minuta, Redsi su vršili ozbiljan pritisak, a onda je Kajl Voker faulirao Manea. Odgovornost je preuzeo Salah i pogodio za vođstvo Redsa.

U 31. minutu, De Brujne je pokazao kakvu fudbalsku inteligenciju ima, kada je proigrao lukavo Gabrijela Žesusa za izjednačenje, njemu je tada samo preostao lakši deo posla.

De Brujne je potom propustio priliku da donese i vođstvo ekipi iz penala, koji je katastrofalno izveo. 

Posle VAR intervencije kada je Gomez igrao rukom, sudija Poson pokazao je na belu tačku, a Belgijanac je po zemlji traljavo šutirao i preusmerio loptu tik uz stativu sa pogrešne strane.

U nastavku, treneri se nisu odlučili na izmene odmah u pauzi, sa istim su snagama krenuli u juriš na pobedu, a Žota je u 50. minutu propustio priliku, revanširao mu se Žesus istom merom. 

Nisu se proslavili timovi iz Mančestera i Liverpula do kraja, kao da su se zadovoljili podelom plena u ambijentu koji postaji sve mučniji za utakmice ovakvog formata.

I ovde se osetilo da nedostaje pravi ambijent koji bi motivisao igrače -  naredno kolo će ipak biti posebno zanimljivo jer Liverpul čeka Lester, tim koji je vezao tri pobede i opet ima šampionske ambicije.

Mančester siti - Liverpul 1:1

(Žesus 31 - Salah 12p)

Mančester siti: Ederson, Voker, Dijas, Laport, Kanselo, Rodri, De Brujne,  Gindogan, Sterling, Gabrijel Žesus, Tores (od 61. B. Silva)

Liverpul: Alison, Robertson, Matip, Gomez, Aleksander Arnold (od 63. Milner), Vajnaldum, Henderson, Mane, Salah, Firmino (od 59. Šaćiri), Žota

 

Video: Navijači Liverpula napadali policajce na proslavi titule prvaka Engleske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA