≫ 

Goleada u magli: Stanković kaznio Erakovića, Zvezda gubila od Inđije i pobedila golom Falćinelija!

Italijan je "probio led", pa rešio meč posle preokreta Inđije!

Video: Eraković u magli asistirao rivalu: Zvezda šokantno primila gol od Inđije za 1:1

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su zanimljiv meč protiv Inđije u 14. kolu Superlige, koju su tek posle preokreta pobedili sa 3:2.

Zvezda je dočekala Inđiju posle pobede nad Gentom u Ligi Evrope, a utakmica je bila poslednja za obe ekipe pred reprezentativnu pauzu.

Gusta magla koja se nadvila nad Marakanom otežala je uslove za igru, ali je i utakmicu učinila zanimljivijom.

Zvezda je pogotkom Falćinelija povela i zatim poklonila izjednačenje Inđiji kiksom Erakovića, kog je u poluvremenu Stanković poslao na klupu.

Inđija je nove promašaje crveno-belih kaznila preokretom posle 2. gola Neškovića, ali je Katai iz penala izjednačio, da bi Falćineli idealan centaršut Gobeljića pretvorio u 3:2.

Tako je Zvezda sa prethodnom razlikom otišla na pauzu, ali Stankoviću sigurno predstoji dosta posla - ovaj put je sigurno narušeno samopouzdanje mladom Erakoviću, koji je posle derbija napravio novi ozbiljan kiks, zbog čega je već na poluvremenu završio utakmicu.

Sa druge strane, Falćineli je potvrdio da u Zvezdi doživljava karijerni preporod.

Već 21. novembra, posle pauze, Zvezdu čeka derbi protiv Vojvodine na "Karađorđu", Inđija čeka Radnički iz Niša.

Tok meča

Zanimljivo je da je Stanković na poziciju levog beka postavio Strahinju Erakovića, iako se isprva očekivalo da Miloš Degene iznese teret ove osetljive pozicije, na kojoj je glavna opcija Milan Rodić.

U prvih 10-ak minuta, nije bilo ozbiljnijih prilika, iako je Zvezda očekivano diktirala tempo i pretila sa nekoliko dubinskih lopti. Onda se u 10. minutu zatresla prečka gostiju, posle čega je korner bio bezopasan.

Gavrić se ubacio iz drugog plana i uzdrmao okvir gola, na pas Kataija. U 21. minutu, Falćineli je bio strelac za vođstvo Zvezde, na pas Gavrića. Diskutabilno je samo da li je bila situacija za ofsajd, posao je otežan sudija zbog magle koja se spustila na Marakanu.

Nastavak je doneo igru pred šesnaestercem Inđije, koja je samo u dva navrata imala mlaku priliku da pripreti, preko Krnete i Obradovića.

Video: Italijan je probio led: Falćineli strelac za vođstvo crveno-belih

Onda je u 33. minutu Ben izašao pred Jovičića, odbranio je Jovičić. Nije se ni Katai proslavio iz odbitka, pa je Inđija dobro prošla u ovoj situaciji.

Onda je Eraković sa bekovske pozicije uposlio Neškovića, iako je želeo da doda saigračima - 1:1!

To je praktično bilo sve za prvih 45 minuta, koji su odigrani u do sada nezapamćenoj magli na stadionu "Rajko Mitić".

Video: Inđija iz kontre šokirala Zvezdu za preokret na Marakani

Radikalan potez povukao je Stanković u pauzi, jer je na klupu poslao Erakovića i Gavrića, šansu su dobili Ivanić i Gobeljić.

Zvezda je nastavila da vrši pritisak, a Jovičić je briljirao, iako mu je magla otežavala pregled igre - Falćineliju je ukrotio jedan dobar udarac, a Italijan je potom prebacio preko prečke u novom napadu.

Zvezda je za propuste kažnjena surovo, Nešković je u 63. minutu doneo i preokret! Protutnjao je po desnom krilu i poslao loptu nisko u malu mrežu, neodbranjivo čak i za Borjana.

Posle toga je Zvezda pogodila stativu preko Kataija, a Kanga je posle jednog vazdušnog duela nezgodno pao i glavom udario žestoko o zemlju.

FK Crvena zvezda, Inđija Foto: MN Press

Posle toga je Stanković odbio da rizikuje, iako se Kanga pridigao. U igru je uveo Spiridonovića, Nikolića i Pavkova, na klupu su otišli Sanogo, Ben i Kanga.

Ujedno je to bio i pokušaj da se malo osveži ofanziva. Usledio je penal kada je oboren Pavkov, a Katai je sa bele tačke bio precizan za izjednačenje.

Video: Žestoka povreda Kange: Posle jednog vazdušnog duela nezgodno je pao i glavom udario o zemlju

Onda je Falćineli izrastao u junaka utakmice, u 85. minutu je spektakularno šutirao glavom, neodbranjivo je poslao loptu u sam gornji levi ugao za 3:2.

Video: Zvezda iz penala izjednačila: Pavkov iznudio kaznu, Katai šutirao

Crvena zvezda - Inđija 3:2

(Falćineli 21, 86, Katai 74 - Nešković 36, 63)

Stadion: Rajko Mitić Gledalaca: - Sudija: Miloš Milanović

Crvena zvezda: Borjan, Eraković (od 46. Gobeljić), Degenek, Pankov, Gajić, Sanogo (od 69. Nikolić), Kanga (od 69. Spiridonović), Gavrić (od 46. Ivanić), Ben (od 69. Pavkov), Katai, Falćineli

Inđija: Jovičić, Bastajić (od 70. Ilić), Mihajlov, Krneta, Cucin, Čermelj, Đorđević, Radin, Nešković, Aleksić, Obradović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    8. novembar 2020 | 22:27

    Glodari kad god vam nesto nije jasno setite se Toletivih titula i Mateusove knjige laku noc prijatno...

  • CZ NBG 🔴

    8. novembar 2020 | 23:57

    Da se ne lazemo, bez sudija smo velika nula.

  • Cava

    8. novembar 2020 | 21:48

    Ucite imate od koga,bravo Falcinelli,covek je isplatio svaku kintu ulozenog u njega,profesionalac zna posao!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA