Aston Vila za tri minuta uništila Arsenal: Autogol Sake i neumoljivi Votkins "ugasili" Tobdžije

Fudbaleri Arsenala poraženi su u meču osmog kola Premijer lige sa 3:0 od Aston Vile na stadionu "Emirejts"

  • 1
Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Tim Mikela Artete nije tokom meča pokazao ono što ga je u napadu krasilo u prethodnom periodu, dok je u odbrani bio uobičajeno "bušan" i to su gosti iskoristili.

Kad se tome doda i činjenica da je Aston Vila u svojim napadima bila znatno konkretnija, postaje jasno zbog čega su "Tobdžije" izgubile ovaj meč.

Nije krenulo dobro još od prvog poluvremena kada je već u 47. sekundi meča timu Dina Smita poništen gol koji je postigao Džon Mekgin.

Škot je regularno primio loptu od Džeka Griliša, prošao je do peterca odakle je zakucao loptu u mrežu Bernda Lena, ali je u trenutku njegovog udarca ruka Rosa Barklija bila u ofsajdu, a Barkli je bio u neposrednoj blizini.

Arsenalu to nije bila dovoljna opomena, pa je Met Target lako prošao po levoj strani, centrirao do druge stative za Trezegea, a ispred njega je probao da interveniše Bukajo Saka i poslao je loptu u svoju mrežu za 0:1.

Tobdžije su imale šansu u 61. minutu kada je Rob Holding ispred peterca Aston Vile promašio odličnu šansu za izjednačenje.

Fudbalska karma se osvetila domaćima samo deset minuta kasnije kada je Vila munjevitom akcijom u tri poteza došla do pogotka.

Barkli je sa strane dobio loptu iz pozadine od Daglasa Luiza, volejem je visoko prosledio na dva, tri metra od gola za Olija Votkinsa, a ovaj je glavom između Gabrijela i Tirnija i dao gol za 2:0.

I pre gola za 3:0, Vila je imala stopostotnu priliku kada se Arsenal odbranio, ali je već u 75. minutu anemičnost njegove odbrane po ko zna koji put došla do izražaja.

U napadu koji je preko celog terena na krilu vukao Griliš, uspeo je da "otrese" u duelu svog čuvara, prosledi loptu napred za Votkinsa, koji je iz šesnaesterca iskosa šutirao iz prve i postavio konačan rezultat.

Arsenal posle ovog poraza ostaje na 12 bodova i na 11. mestu Premijer lige, dok je Aston Vila šesta sa 15 bodova.

Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP
Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP
Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Goleada u magli: Zvezda gubila od Inđije i pobedila golom Falćinelija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rpd

    9. novembar 2020 | 09:05

    Aubamejang od kako je potpisao novi ugovor ne mozes ga prepoznati,sta se tu desava..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA