≫ 

Direktor Intera traži da se stranim igračima dozvoli da igraju za svoje reprezentacije

Neizvesno je da li će italijanski klubovi pustiti igrače da igraju za nacionalne timove

  • 1
FK Inter - Leverkusen, utakmica, Liga Foto: Tanjug/AP

Direktor Intera Bepe Marota apeluje na ministra za sport Vinćenca Spadaforu na ’jednakost’ prema igračima kojima su lokalne zdravstvene vlasti zabranile međunarodne obaveze sa nacionalnim timovima.

Polemika je izbila u nedelju u izveštajima da je nekoliko lokalnih klubova koji su imali najmanje jedan trenutni slučaj KOVID-19 dobio preporuke od lokalne zdravstene organizacije da igrači ostanu u svom „mehuriću“ samoizolacije.

To znači da se ne putuje na međunarodne prijateljske utakmice i utakmica Lige nacija tokom ove nedelje. Verovalo se da su to klubovi Fiorentina, Đenova, Lacio, Roma, Sasuolo i Inter.

Međutim, direktor Intera Marota rekao je novinskoj agenciji Ansa da njegov klub nije dobio nijedan nalog za ostanak kod kuće.

- Ova situacija stvara nejednakost, pa zahtevam da se interveniše ministar sporta Spadafora - rekao je Marota.

- To menja regularnost raznih turnira. Smatram apsurdnim da se lokalne zdravstvene organizacije u različitim regionima ponašaju različito, od Rima preko Milana do Firence.

Inter MIlan Kapiten Srbije i član Intera Aleksandar Kolarov Foto: Tanjug/AP

- Postoje protokoli, ali postoji i ova siva zona stvorena nedostatkom bilo koje centralne organizacije. Svaki savez tada postaje presudan za bogatstvo kluba.

- Ovo moje podizanje alarma čini još važnijim, kao što sam rekao pre nekoliko dana, morali smo da zaštitimo igrače od povreda na međunarodnoj utakmici.

- Inter protestuje zbog toga što bi drugi klubovi iz Serije A imali prednost ako igrači koji imaju zabranu putovanja i žele da im se pruži isti tretman kao i ostalim - rekao je Marota.

Video: Eraković u magli asistirao rivalu: Zvezda šokantno primila gol od Inđije za 1:1

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA