≫ 

Zvanično: Napoliju odbijena žalba i oduzet bod jer nije došao na utakmicu s Juventusom

Napolitancima ostaje da se žale na drugim adresama

  • 1
Italy Soccer Juventus Napoli Virus Foto: Tanjug/AP

Apelacioni sud Fudbalskog saveza Italije potvrdio je odluku Sportskog suda da je utakmica Juventus - Napoli registrovana pobedom od 3:0 u korist "Stare dame", a da je Napolitancima oduzet bod.

Time je stavljena tačka na slučaj koji je početkom oktobra uzburkao italijansku javnost.

Napolitanci 4. oktobra nisu mogli da otputuju u Torino na utakmicu sa šampionom Italije, jer su lokalne zdravstvene vlasti naložile da cela ekipa mora u izolaciju zbog dva pozitivna slučaja na korona virus.

Juventus je, s druge strane, poštovao pravila Serije A, u kojima stoji da ekipa može da igra ako ima 13 sposobnih igrača, uključujući jednog golmana, pa su igrači "Stare dame" došli na stadion i izašli na teren u predviđenom terminu.

Napoli je uzalud tražio od FS Italije i Juventusa da se utakmica odloži, odgovor je bio negativan. Kako meč nije odigran, a domaćin se ponašao shodno protokolu, Sportski sud FS Italije je registrovao meč službenim rezultatom.

Napoli se žalio i u utorak konačno izgubio spor, ali mu ostaju još neki pravni lekovi kao što su žalba Olimpijskom komitetu Italije i Sudu za sportsku arbitražu u Lozani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hhdh

    11. novembar 2020 | 09:12

    Dzaba im sve kad je Juventus i pored ove kradje iza Napolija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA