≫ 

Predsednik Fudbalske asocijacije Engleske izgubio poziciju za jedan dan

Pre podne uvredio tamnopute fudbalere, popodne podneo ostavku pod žestokim naletom javnosti

  • 0
FA Cup, FA kup, trofej Foto: Tanjug/AP

Prvi čovek Fudbalske asocijacije Engleske Greg Klark podneo je ostavku zbog rasističkih i diskriminatorskih komentara koje je izneo pred britanskim Parlamentom.

Naime, Klark je tokom debate upotrebio termin “obojeni fudbaleri”, posle čega je usledila lavina kritika na Ostrvu, potom i njegovo izvinjenje i na kraju, pod pritiskom javnosti - ostavka.

Takođe mu je zamereno i da je u svojim ranijim izlaganjima uvredio fudbalere iz ostatka sveta, rekavši kako imaju “različite interese u karijeri”, dok je za homoseksualnost tvrdio da je “životni izbor”.

Klark je ostavku obrazložio u otvorenom pismu na sajtu FA Engelske.

- Moje neprihvatljive reči bile su kontraproduktivne za našu igru i one koji je gledaju, igraju, sude i uređuju. Duboko sam tužan zbog toga što sam uvredio zajednice, koje smo moji saradnici i ja toliko želeli da uključimo u fudbal. Želeo bih da se zahvalim prijateljima i kolegama na mudrim savetima koje su mi davali tokom godina - poručio je Klark.

Do izbora novog predsednika, radom FA Engleske rukovodiće Piter Mekormik, jedan od dosadašnjih bliskih saradnika Klarka koji je na ovoj funkciji proveo četiri godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA