≫ 

"Hrvati su jedini rekli da Brih nije pokrao Srbiju, zvao sam ih da sve demantuju u programu uživo"

Dejanu Nediću zasmetala je nepravda, te je reagovao pozivom kojim je traženje uključenje u emisiju. Na kraju se izborio za istinu

  • 15
Dejan Nedić Foto: Nikola Tomić

Tokom intervjua koji je nedavno dao Telegrafu, poznati sudijski analitičar Dejan Nedić otkrio je jedan zanimljiv detalj vezan za suđenje Feliksa Briha na meču Srbija - Švajcarska na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Opštepoznato je da je nemački sudija oštetio Orlove kada, pri rezultatu 1:1, nije svirao penal, a epilog svega bila je odluka Sudijske komisjje FIFA da do kraja Mundijala ne sudi.

Međutim, iako su svi konstatovali da je Brih pogrešio, jedino su Hrvati bili mišljenja da je Nemac uradio sve po pravilima. A to je Nediću, inače nekadašnjem međunarodnom sudiji, i te kako zasmetalo.

Zove me kolega iz Crne Gore i kaže: "Profesore, samo Hrvat, čuveni Mateo Beusan, inače moj idol, u Evropi je komentarisao da je sudija bio u pravu. Pokušao sam da dobijem njegov broj od naših starih sudija i nisam uspeo. Zatim okrenem televiziju Zagreb i kažem: "Dobar dan, jasam taj i taj i u Srbiji sam ono što je Beusan kod vas. Mogu li da dobijem njegov broj i broj urednika" - rekao je Nedić za Telegraf:

- On mi kaže da je urednik, a ja ću njemu: "Da li ste gledali utakmicu Švajcarska - Srbija?" Odgovorio mi je da nije, ali da je čuo. Ja opet njemu: "Šta ste čuli?" Vidite, gospodine uredniče. Nije dobro kada samo vaša televizija u celoj Evropi ne da pravu informaciju. Molim vas da me uključite u progam večeras da ja uđem u polemiku sa Beusanom." On će meni: "Vrlo zanimljivo, ali javiću se samo dok vidim sa autorom emisije." Naravno, nisu se javili.

Ipak, uspeo je Nedić u međuvremenu da se domogne Beusanovog broja.

Dejan Nedić Foto: Nikola Tomić

- Nazovem ga i kažem ko sam i šta je posredi, a on ne menja mišljenje. "Ne, ne. niste u pravu", kaže mi. Ja ću njemu: "Gospodine Mateo, nemojte molim vas. Vi ste legenda, moj idol." Upitao je: "A šta vi hoćete od mene?" Rekao sam mu da hoću samo istinu. Video je da sam odlučan i da sam u pravu.

- A zanimljivo je to, sada već mogu da kažem, da sam od Mažićevog tima, Dalibora Đurđevića i Milovana Ristića, dobio informaciju da Sudijska komisija nije zadovoljna Brihom. i Brih od tada više nije sudio. Zato sam Beusanu i rekao: "Pogledajte analizu suđenja samo." Sećam se da mi je tada rekao: "Ako sudijska komisija objavi da je pogrešio, ja ću to u emisiji reći." I nedugo zatim mi je stigla poruka od njega da će u emisiji da uradi demante. Nisu me uključili u emsiju, ali na moju inicijativu je demantovao i ispravio nepravdu - rekao je Nedić koji je u intervjuu otkrio da nije sudio večiti derbi zato što je veliki navijač Crvene zvezde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pele

    10. novembar 2020 | 21:32

    Pa hrvati uvek moraju da teraju kontru. Da kažeš mleko je belo oni će reći nije. Kompleksaši teški. A što se utakmice tiče može ceo svet da prizna da je bio penal to nam sada ne pomaže ništa niti će šta promeniti. Izgubili smo od švajcarske i izleteli sa SP i kraj priče.

  • Olimdar

    10. novembar 2020 | 22:22

    Gispodine Nediću mi stariji koji znamo za neki red znamo da ni jedan sudija nije mogao da sudi neki meč ako se znalo da navija za taj klub zato i vi niste mogli da sudite derbi. Ali ibjasni sada ovim cigančićima kaji nemaju osam razreda škole a prodaju pamet kao da su naj pametniji na ovim svetu. Ovo što rade zvalo se bezobrazluk nekada samo što su ga oni sada pidigli pa je sada bezobrazluk na kub. Zato svaki komentar koji napišu ganci nije vredno čitati a kamoli odgovoriti.

  • pfc den hag

    10. novembar 2020 | 21:32

    Covek posle utakmice zvezda - gent jednu rec nije rekao za glumu kange pre drugog gola sto je bio presudan detalj na mecu, toliko o borcu za pravdu ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA