≫ 

Lepo je bilo izbaciti Barselonu, a sa Srbima će biti još lepše! Škotski golman čeka "veče karijere"

Škoti nisu izgubili osam prethodnih mečeva

  • 0
Norway Serbia Euro 2020 Soccer Foto: Tanjug/AP

Čuvar mreže Škota Dejvid Maršal tvrdi da bi kruna njegove osamnaestogodišnje karijere bila utakmica sa "Orlovima" u četvrtak uveče (20.45 h).

Maršal je branio za Seltik, Norič, Kardif, Hal, Vigan i Derbi Kaunti, ali je do sada najveći uspeh postigao u dresu svog prvog profi tima.

Seltik je pre 16 godina igrao UEFA Kup i tada je Maršal bio akter utakmice u kojoj je škotski klub eliminisao slavnu Barselonu iz takmičenja, iako je za katalonskog giganta u to vreme nastupao i Ronaldinjo.

- Ta pobeda nad Barselonom je naravno bila ogromna. Ovde u Škotskoj nemam baš mnogo onoga što bih mogao da nazovem momentima karijere. Ali svi pamte to veče na Kamp Nou stadionu... Ali, kad bismo se kvalifikovali za turnir, posle pauze od 22 godine, to bi bio moj meč karijere - uveren je Maršal.

On je debitovao za Škotsku kao tinejdžer 2004. godine, iste one kada je pobeđena i Barsa.

Od tada do 2016. je bio standardan na golu, potom se "izgubio" sve do 2019, kada ga je Stiv Klark pozvao u tim.

Iako ima 35 godina, kaže da mu penzija još uvek nije padala na pamet, posebno uzevši u obzir poslednje rezultate sa reprezentacijom.

- Škotska je bila dobra prošlog meseca i to nam daje samopouzdanje pred tri utakmice, posebno pred onu sa Srbijom - dodao je Maršal.

Pre toga, kriza je bilo, a razmišljao je u pojedinim trenucima i da li ima smisla da se bavi fudbalom ako je drugi, ili treći golman.

Međutim, sada veruje u sebe i svoj tim koji će u četvrtak uveče igrati protiv Srbije u gostima.

- Plasman na Evropsko bi mi značio sve! Naravno da bi. Svi u ekipi bi rekli isto. Toliko smo bili bez takmičenja da bi svakome za karijeru značilo. To bi bio tako dobar osećaj i za naše navijače u četvrtak - rekao je Maršal.

Video: Eraković u magli asistirao rivalu: Zvezda šokantno primila gol od Inđije za 1:1

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA