Poznato kakva kazna čeka Milenkovića i Vlahovića: Srbi nisu jedini koje će klub "rebnuti" po džepu

Italijani otkrivaju iznos kazni, a Fudbalski savez Srbije se ranije obavezao da će ih platiti kada je reč o našim fudbalerima

  • 5
Nikola Milenković Foto: Printscreen/Streamja

Fiorentina če kazniti svoje igrače Dušana Vlahovića i Nikolu Milenkovića sa po 400 evra zbog odlaska u Srbiju zbog meča sa Škotskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021 (20.45 h).

To je epilog polemike pokrenute prethodnih dana kada su lekari i stručnjaci Toskane izdali preporuku da fudbaleri ne napuštaju klubove i odlaze u kampove reprezentacija zbog korona virusa.

Sergej Milinković-Savić, Dušan Vlahović, Nikola Milenković i Aleksandar Kolarov, su iz različitih italijanskih klubova došli, jer je FIFA naknadno objavila da to mogu da urade.

U konfliktu interesa kluba i reprezentacije, igrači su odabrali nacionalne timove, što su učinili i drugi.

Fiorentina je stoga prijavila da je deo fudbalera otišao bez dozvole, pa će Pulgar, Vlahović, Milenković, Kaseres, Amrabat i Kvarta platiti po simboličnih 400 evra.

"Korijere Fiorentino" navodi da su igrači sami doneli odluke da odu, što je potvrdio i klub, a otišli su privatnim avionima.

Pritisci iz nacionalnih fudbalskih saveza ispostavili su se jačim što je uz dozvolu FIFA značilo da su Fiorentini, ali ne samo njoj "vezane ruke".

Za sada nije poznato da li če pored novčane, igrači trpeti i druge vrste sankcija, jer za početak nije poznato ni u kakvom stanju i da li će zdravi da se vrate u klub posle reprezentativne pauze.

Video: Samo ona može u život da me vrati: Kada Miha zapeva čuveni hit Ljube Aličića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA