≫ 

Legendarni hrvatski fudbaler dobija odštetu od 4 miliona €: zbog greške lekara ostao bez oba bubrega

Hrvatski fudbaler Ivan Klasnić dobio je sudski spor sa nemačkim lekarima i sada mu sleduje milionsko obeštećenje

  • 0
Ivan Klasnić Foto: instagram.com

Dvanest godina star spor protiv klupskog doktora Verdera Geca Dimanskog i njegovih kolega Manje Guhe i Hermana Holzitera (preminuo u međuvremenu) završen u korist igrača, pošto je Klasnić tužbu podigao još 2008.

Klasnić će, prema pisanju Bilda, dobiti četiri miliona evra jer su ga lekari pogrešno lečili, pa su se kao posledica, ispostavili veliki zdravstveni problemi i gubitak oba bubrega.

On je kao igrač Verdera iz Bremena dvaput godišnje prolazio lekarske preglede, a 2005. je podvrgnut rutinskoj operaciji slepog creva.

Svih tih godina dok je bio deo Verdera, lekari nisu uvideli nepravilnost u radu bubrega, pre spomenute operacije. Ta greška je direktno dovela do toga da je Klasnić izgubio oba organa.

Ivan je u međuvremenu zbog toga morao da završi karijeru, a već dugo vremena ima ozbiljnih zdravstvenih poteškoća.

Zbog toga su, kada je na red došao njegov predmet u sudu, 2018. godine veštaci ukazali na niz propusta lekara, zbog čega je sud stao na stranu fudbalera.

Navodi se da se znalo za disfunkciju bubrega još 2002. godine, a Klasnić je posle svega triput išao na operacije u kojima je njegovo telo odbijalo bubrege oca i majke i prihvatilo organ tek iz trećeg puta.

Da podsetimo, Klasnić je rođen 1980. godine, a u Verderu je igrao od 2001. do 2008. Prethodno je bio deo Sent Paulija, a nakon Verdera je igrao za Nant, Bolton i Majnc, da bi nakon 2013. definitivno prestao da igra.

Video: Sačekuša na Voždovcu: Ubijen sin fudbalske legende Crvene zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA