≫ 

Srbija ostala bez miliona: Plasman na EURO bi Savezu i reprezentativcima doneo neverovatan novac!

Promašaj Mitrovića s penala skupo će koštati FSS

Srbija, Skotska, Liga Nacija, Euro, Kokeza, Kolarov Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Guliver/Maddie Meyer/Getty Images/Milena Đorđević

Fudbaleri Srbije poraženi su od Škotske posle penal drame u finalu baraža za Evropsko prvenstvo, što će doneti ozbiljan prihod FSS-u.

Posle Norveške, Srbija nije uspela da eliminiše i Škote, koji su u polufinalu izbacili Izraelce, takođe nakon penala.

Tragičar meča bio je Aleksandar Mitrović, koji je promašio poslednji penal, koji je na kraju koštao Srbiju čak 9.250.000 evra.

Prema propozicijama UEFA, svaka selekcija koja obezbedi plasman na Evropsko prvenstvo, dobija novčanu nagradu od 9.250.000 evra, a ta cifra će se sliti u kasu Škota.

Da je situacija bila obrnuta, Savez i fudbaleri bi ove milione podelili na "ravne časti", 50 odsto novca dobio bi Savez, tako da bi fudbaleri među sobom podelili 4.625.000 evra.

Škoti će sada biti u prilici da dodatno zarade, a sve zavisi od njihovog učešća na kontinentalnoj smotri, gde će igrati u grupi B sa Engleskom, Hrvatskom i Češkom.

Nagrada za svaku pobedu u grupnoj fazi iznosi 1.500.000 evra, a za remi 750.000 evra. Plasman u drugi krug takmičenja doneo bi dodatnih 2.000.000 evra.

Video: Simboli Beograda u bojama srpske trbojke pred meč sa Škotskom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada grobar

    13. novembar 2020 | 09:16

    Nisam verovao da cu ovo ikad reci ali vi ste uspeli da mi zgadite fudbal

  • BIJELJINA

    13. novembar 2020 | 07:52

    Igras na domacem terenu protiv prosjecne ekipe i ne pobjedis u regularnom vremenu....ne zasluzujes da budes ni na opstinskom prvenstvu a o EP da ne govorimo😡

  • Smejurija

    13. novembar 2020 | 09:33

    Mislim da je konacno vreme doslo da se na ovu diskoteku od reprezentacije stavi katanac,da se raspuste svi igrali splavari i lipicaneri,da se pare namenjenom fudbalskom savezu preusmere na bolje stvari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA