Mađari šokirali Islanđane: Izjednačili u 88. minutu, pa evrogolom u 92. otišli na Evropsko prvenstvo

Neverovatna završnica meča

  • 0
Foto: Printscreen Twitter

Fudbaleri Mađarske pobedili su Island sa 2:1 u finalu baraža za Evropsko prvenstvo 2021. godine posle velikog preokreta.

Na sve četiri utakmice koje se igraju u četvrtak uveče, gosti su vodili sa po 1:0 do samog kraja meča. Severna Makedonija je prošla Gruziju, Srbija je tek u finišu izjednačila u meču sa Škotskom, a Mađari su pred kraj izjednačili, a onda i šokirali Islanđane.

Gilfi Sigurdson je Islađanima doneo prednost posle komične reakcije i greške golmana Lajpciga Petera Gulašija. Mađarski čuvar mreže je, posle šuta Sigurdsona iz slobodnog udarca u 11. minutu, propustio loptu kroz šake i Island je poveo sa 0:1.

Tako je ostalo sve do završnice u kojoj je Loik Nego pogodio za 1:1. Nemanja Nikolić je u 88. minutu u šesnaestercu probao da kroz nekoliko igrača Islanda proigra Nega.

Sigurdson je presekao loptu, ali se ona od Karija Arnasona koji joj se našao na putu, odbila do Nega za zicer i izjednačenje.

Četiri minuta kasnije, u drugom minutu sudijske nadoknade, pogodio je i Dominik Zobošlai. On je iz odbrane dobio loptu na sredini terena, povukao je napad samostalno i neometan šutirao sa dvadesetak metara. Pogodio je od stative i poslao svoju reprezentaciju na Euro.

Video: Tumbaković: Moja velika želja je da reprezentaciju približim narodu i obrnuto

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA