≫ 

Tumbaković ljutito pričao o ostavci na konferenciji za medije

Imao je selektor kontrapitanje za novinare

  • 94
Ljubiša Tumbaković Foto: MN Press

Nakon što je dao kratku izjavu odmah posle utakmice sa Škotskom, selektor reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković obratio se javnosti i na konferenciji za medije!

A tamo se već na početku susreo sa pitanjima da li će posle neodlaska Orlova na Evropsko prvenstvo dati ostavku.

- Pitanje o mojoj ostavci se postavlja od prvog dana. Da smo prošli dalje, da li je trebalo da pitam vas novinare da li ćete vi podneti ostavku? Sami onda zaključite - rekao je Tumbaković ljutito.

Na pitanje šta se desilo tokom meča, rekao je:

- Voleo bih da mogu da dam konkretniji odgovor, kada prenoći biće jasnije. Istini za volju, ono što smo radili u prvom poluvremenu ni ne može da donese rezultat. A, kasnije, kada treba da se juri, mnogo je teže. Pogledala nas je sreća da dođemo do rezultata, ali tih 30 dodatnih minuta je malo da bismo ostvarili ono što smo želeli. Penali su rulet.

Priznao je selektor na neki način i da je ljut na igrače.

- Igrači nisu uspeli da odgovore zadacima. Postoji više razloga. Kada uradimo analizu, znaćemo. Ali i protivnik se nametnuo, došao do igre, imao je svoje veče. Utakmice ovog tipa su teške, zahtevne psihološki. Ta uloga favorita i još kada igraš na svom terenu bez publike dodatno otežava. Kada se na sve namesti da ništa od onog što je trebalo nije realizovano u planu igre, angažovanja, borbenosti, onda ovaj rezultat dobije negativnu konotaciju.

Fudbal Srbija - Škotska Foto: Tanjug/FSS

- U septembru smo nagovestili mogućnosti, u oktobru potvrdili, a kada je trebalo potvrdu da tražimo na ovom stepeniku, nismo ništa napravili!

Kostić nije pružio ono što smo očekivali od njega, ali nije jedan igrač kriv. Kompletna ekipa nije odgovorila zadacima koji su postavljeni pred njih. Mladenović je odigrao jako dobro, bio ga je pun teren, pa ako je to bila moja greška, ja je prihvatam - jasan je bio selektor.

>>> Opis: Večeras (19.00) Zvezda čeka Real Madrid u Evroligi. Kraljevski klub nije na najbolji način otvorio sezonu, pa i dalje ima negativan skor. Kvota na keca je 3,05, dok je dvojka 1,45. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Real Madrid.

Video: Tumbaković: Moja velika želja je da reprezentaciju približim narodu i obrnuto

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    13. novembar 2020 | 09:33

    Gospodine Tumbakovic sve ste pogresili, od postavke igre do odabira igraca sa Kosticem koji ga nigde nema kao starterom dok spremni sede na klupi.... Sa Lazovicem i Lukicem koji muceni da ih covek pita sta igraju ne bi znali da kazu. Gudeljom na stopera, a odlicni Spajic kao stope sedi na klupi i samim tim bi Gudelj na svom mestu veznog pruzio najvise..... Na kraju Mitrovic, nervozan sto je dobro cuvan, sirov odlucuje u penal seriji gde je kao suter trebao medju prvima a ne zadnji, jer i u Fulamu podbacio na penalima. Vama zelim od srca penziju ili neki Kineski tim, jer ste pokazali ogroman amaterizam i neprofesionalizam postavkom igre i odabirom igraca!

  • Djoko kv

    13. novembar 2020 | 09:30

    Nemaš ti srama,a ni obraza. Da si bar malo čovek, već bi pobego na Madagaskar i poveo Kokezu i drugare. Nulo ljudska, igrače kriviš, a ne znaš odakle si šupalj!!! Hvala Bogu što nemam SBB. Kakav crni RTS, ne zaslužujete ni seotski radio da vas prenosi!!!

  • Geras

    13. novembar 2020 | 08:12

    Da li si realan? Ko se bre nametnuo... Škotska krš ekipa a mi još veće krsine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA