"Dobro sam skautirao Srbe, gledao sam mnogo mečeva": Selektor Škota posebno imenovao trojicu igrača

Moglo se to i videti na terenu...

  • 0
Fudbal Srbija - Škotska Foto: Tanjug/FSS

Stiv Klark, selektor Škota, bio je zadovoljan plasmanom na Evropsko prvenstvo. Škoti su posle 1:1 bili bolji sa 5:4 u izvođenju penala, što im je donelo prvo veliko učešće na velikim smotrama još od davne 1998. godine.

Postavljeno je pitanje da li mu je ovo najveći uspeh kao selektoru, dileme nije bilo.

- Da, naravno. Najbolji momenat, otkada sam preuzeo selekciju Škotske. Spremali smo se, ovo je ono što smo hteli, nacija i igrači mogu da budu ponosni.

Posebna stavka je bio skauting.

- Gledao sam dosta mečeve Srbije, dobro smo ih skautirali. Znali smo da će biti teško. Srbija igrala odlično protiv Norveške. Iskontrolisali smo Tadića, znali smo da preti opasnost od Mitrovića i Sergeja, zaustavili smo ih.

Posebno je emotivno doživeo pobedu zbog aktuelne situacije.

- Za sve nas ovo su veoma teška vremena zbog pošasti koja vlada svetom, drago mi je što smo uspeli da vratimo osmeh naciji. Nadamo se da će nas u petak dočekati nasmejani. Večeras smo svi disali kao jedan, zasužili smo ovu nagradu. Čitav tim bio je vrlo pozitivan, igrali smo dobru igru, bilo je i nekih dilema, ali smo na kraju nagrađeni i to potpuno zasluženo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA