Zbog Škota još imam košmare, nadam se da ćemo igrati pred publikom: Sautgejt opisao "pakao" Hempdena

Selektor Engleske Geret Sautgejt nada se da će sledećeg leta na Evropskom prvenstvu protiv Škotske moći da igra pred navijačima

  • 0
Utakmica, fudbal, Engleska, Kosovo Foto: Tanjug/AP

Škoti su posle penal serije pobedili Srbiju sa 5:4 (1:1 u regularnom delu meča), i time su obezbedili plasman na Euro na kom će biti u grupi sa Englezima, Česima i Hrvatima.

Do sada je bilo procena da će se navijači vratiti na stadione od marta ali je i to neizvesno zbog nove eksplozije zaraze korona virusom u Evropi.

Prema dosadašnjem planu, trebalo je da se na Vembliju organizuje sedam utakmica prvenstva, zbog čega bi Sautgejt (osim ako se domaćinstvo potpuno ne premesti) bio srećan da bude i navijača.

Vembli je prema prvobitnom planu trebalo da ugosti tri meča grupne faze, oba polufinala i finale. Razlog više za to je činjenica da je Sautgejt igrao 1996. za Englesku u pobedi nad Škotskom upravo na Vembliju kada je bilo 2:0.

Igrao je i kasnije, mada je 2000. bio neiskorišćena izmena, dok je kao selektor posle pobede 3:0 u kvalifikacijama za SP u Rusiji, jedva izvukao bod na Hempdenu 2:2.

- Biće to veoma posebne utakmice protiv Škotske. Nikad nisam video atmosferu kao na Hempdenu. Ne samo zbog utakmice zbog koje i dalje imam košmare, dok gledam Lija Grifita u leđa dok izvodi one slobodnjake, već i zbog one kad sam bio izmena.

Utakmica, fudbal, Engleska, Kosovo Foto: Tanjug/AP

- Ne možete da poželite bolju atmosferu. Moramo da prekrstimo prste da će se publika vratiti na stadion. To bi bilo nešto sasvim drugačije ako se desi - rekao je Sautgejt.

Video: Tumbaković: Ni snage ni sreće, nismo ličili na sebe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA