Kosanović oštro kritikuje Orlove: Delovalo je da Mitrović, Tadić i Sergej ne mogu ni mene da pretrče

Škoti su bili motivisaniji

  • 13
Milorad Kosanović Foto: MN Press

Srpski fudbalski trener Milorad Kosanović nije zadovoljan igrom naše reprezentacije protiv Škotske u finalu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Iskusni stručnjak je kritikovao loš nivo energije i pristup igrača Srbije koji su posle 120 minuta imali 1:1, a onda izgubili na penale, kada je u petoj seriji promašio Aleksandar Mitrović.

Kosanović je, analizirajući igru "Orlova" u Norveškoj i potom u Beogradu protiv Škota uočio jasnu razliku. Kod Norvežana lopta često ide pozadi, kao kod nas, a kod Škota isključivo napred.

To je jedan od razloga zašto Srbija ni posle 20 godina neće na prvenstvo Evrope i zašto će ga opet gledati preko televizije. Drugi razlog su pojedinci koje je Kosanović izdvojio.

- Većina igrača Škotske igra fudbal u Engleskoj. Pored Nemačke, tamo se danas igra najlepši, najmoderniji i najbolji fudbal. Oni vrlo dobro znaju da je napad na loptu i konstantan pritisak nešto što u igri donosi rezultat. Mi smo u duelu sa Škotskom bili lako pročitana knjiga. Delovalo je kao da Tadić, Mitrović ili Sergej ne bi mogli ni mene da pretrče to veče. Videli ste svi da nam nisu dali da dišemo, da u značajnom delu meča nismo mogli centar da pređemo - rekao je Kosanović za Novosti.

Dodao je u istom razgovoru da je Mitar opasan samo desetak metara od gola, da je Sergej dobar u šesnaestercu, a Tadić i van njega, ali i da su, prema rečima Kosanovića: "Škoti sve to dobro znali, danima pripremali i sproveli na terenu".

Da podsetimo, Škoti su poveli u 52. minutu golom Rajana Kristija, da bi u 90. minutu izjednačio Luka Jović. Srbija je tek u produžecima bila bolja ekipa, ali kada tamo nije iskoristila svoju inicijativu, Škoti su u penal-seriji bili sigurniji i prošli su dalje.

Evropski na svetskog šampiona večeras (20.45) u Lisabonu. Portugalija i Francuska ujedno će se praktično boriti za prvo mesto u grupi i plasman na finalnu turnir Lige nacija. Sve garantuje spektakl. Kvota na keca je 2,65, na iks 3,10, na dvojku 2,80, dok je na 3+ 2,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Portugalija - Francuska.

Švajcarska se praktično oprašta od Divizije A Lige nacija, a Španci večeras (20.45) u Bazelu imaju motiv jer se bore za prvo mesto s Nemcima. Kvota na dvojku je 1,97, a na kombinazziju 2&3+ čak 3,20. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Švajcarska - Španija.

Video: Veselje i đuskanje fudbalera Škotske nakon eliminacije Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miro

    14. novembar 2020 | 14:46

    Od Antica nismo imali pravog Selektora. Tad ga je otjerao Karadjic jer se nije uklapao u lopovsko menadžerski sistem koji je Tole uspostavio. Menadjeri su odredjivali ko će biti Selektor, koji igrači će igrati da bi ih mogli prodati. Svi su lopovi imali procenat zarade, a mi smo propadali. To se radilo od omladinaca, do A tima. To traje i dan danas. Struka se ništa ne pita, samo lopovi i neznalice. FSS je jedini krivac i moraju svi da odu. Ako se to desi krenucemo napred.

  • 7890

    14. novembar 2020 | 15:20

    Kosanović je stari stručnjak. Ako on ovo kaže, onda je jasno kako su naši baletani igrali.

  • Mane

    14. novembar 2020 | 14:51

    Piksi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA