Rasplakao se kao dete i pokazao da fudbal nisu samo pare: Igrač San Marina vratio emociju igri

Ako se sećate kako je izgledalo kada je Panama postigla svoj prvi gol na Mundijalima, nešto slično je i sada

  • 3
Foto: Printscreen Twitter

Razbacivanje milionima za skupa pojačanja i fudbalere donekle je oduzelo emociju fudbalu kao "čistom" biznisu, ali se sporadično dese neke stvari koje nas ipak resetuju i podsete zašto je najvažnija sporedna stvar na svetu.

Čak i u situaciji kada igrate za neku od ekipa poput Paname ili San Marina koje se reprezentativno nalaze na fudbalskoj margini.

Panama je pre dve godine dala svoj prvi gol na Mundijalima, a u studiju se plakalo i skakalo od sreće kao da Panamci nisu izgubili meč od Engleza sa 6:1.

Dante Rosi, fudbaler San Marina pokazao je sličnu emociju nakon što je njegova reprezentacija drugi put zaredom u nekom takmičenju odigrala meč i - nije izgubila.

San Marino, poznat kao ekipa za "popravljanje statistike" jačih reprezentacija Evrope, odigrao je nerešeno protiv Lihtenštajna u oktobru, a u subotu uveče i protiv Gibraltara.

Dva puta po 0:0 rasplakalo je Rosija, jer je njegova reprezentacija prethodni remi doživela još davne 2014. godine (Estonija), a posale desetina poraza, sada je vezala dva remija.

Istini za volju, u prijateljskoj utakmici pre četiri dana San Marino je izgubio od Letonije sa 3:0, ali je u takmičarskim okvirima ostvario dva boda.

I pored toga što je San Marino poslednji u grupi 2 D lige u Ligi nacija i što su Lihtenštajn i Gibraltar sa četiri, odnosno sedam bodova ispred, dva boda su posle desetina poraza pokazala da su dovoljna da iz sportista izvuku one prave emocije.

Video: Đoković: Želim ovaj trofej kao i svi koji učestvuju na turniru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA