≫ 

Srbija pred ispadanjem iz B divizije Lige nacija, Radonjić pogodio za bod Orlova u Mađarskoj

Vezista Marselja doneo prednost Srbiji, Kalmar do poluvremena postavio konačan rezultat - 1:1

Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: Guliver/Laszlo Szirtesi/Getty Images

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno u gostima protiv selekcije Mađarske u okviru 5. kola B divizije Lige nacija, ali će Orlovi imati težak zadatak da izbore opstanak u istoj s obzirom na to da su ubedljivo poslednji u grupi - 1:1 (1:1)!

Srbiji će za to treće mesto biti potrebna pobeda nad Rusijom u Beogradu u sredu, kao i poraz Turske na domaćem terenu od Mađarske. Plus da se poklopi i gol razlika s obzirom na to da Turci imaju 6:6, a Orlovi 4:7 - uz tri boda manje.

Strelac gola za Srbiju bio je Nemanja Radonjić, posle sjajne asistencije Luke Jovića i trka kojim je prevario odbranu Mađara, dok je Žol Kalmar izjednačio rezultat nakon sjajne školske akcije i duplog pasa u 39. minutu (golovi na kraju teksta).

Iako su Orlovi tokom celog meča bili o podređenom položaju, odnosno fokusirali sus e na kontranapade, malo je falilo da sva tri boda idu nazad za Beograd. Najviše zahvaljujući sjajnoj igri u poslednjih deset minuta, kada je Luka Jović mogao da se proslavi. Najpre je u 80. šutirao tik pored stative, da bi mu Dibuš odbranio udarac sa peterca u 86. minutu.

Promešao je Ljubiša Tumbaković karte pred ovaj meč u odnosu na onaj protiv Škostke, iako zbog suspenzije UEFA nije mogao da sedi na klupi. Šansu od prvog minuta dobili su Dmitrović, Spajić, Ristić, Radonjić i Jović, a zanimljivo je da mu je Nemanja Gudelj ponovo igrao štopera.

Mađari su takođe bili bez nekolicine standardnih igrača i bolje su otvorili meč. Međutim, sevnula je polukontra Orlova u tom 17. minutu, Jović je glavom izbacio Radonjića ispred odbrane domaćeg tima, ovaj ušao u kazneni prostor i dao svoj treći gol za reprezentaciju.

Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: Guliver/Laszlo Szirtesi/Getty Images

Od tog trenutka, Mađarska je preuzela inicijativu i iz minuta u minut atakovali su ka golu Dmitrovića. najviše preko sjajnog krilnog napadača Soboslaja koji nema odakle nije pokušavao. Nekada nije imao sreće, par puta je izblokiran, da bi u 36. minutu loše šutirao glavom i dozvolio Dmitroviću da mu uhvati loptu.

Možda nije dao gol, ali je Soboslaj odlično izveo dupli pas tri minuta kasnije i omogućio je Kalmaru da iskoristi zicer za izjednačenje.

Drugo poluvreme je počelo žutim kartonom Lukića koji neće moći da igra protiv Rusije, dok je domaćin bio taj koji je bio nešto ofanzivniji. Želeli su Mađari taj trijumf koji bi ih "vinuo" na prvo mesto, ali i ovako mogu da njega ukoliko u poslednjem kolu uspeju da imaju barem bod više od Baćuški.

Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: Guliver/Laszlo Szirtesi/Getty Images

Kako je vreme odmicalo, videli smo sve veći broj izmena na obe strane, a Srbija je zaigrala mnogo bolje kada su na teren u 79. minutu ušli Vlahović i Sergej Milinković Savić. Upravo je ovaj u 86. minutu našao Jovića u petercu kada napadač Reala nije iskoristio skoro pa zicer.

Nije igra Orlova bila tečna, to moramo da konstatujemo, ali može da dobije prelaznu ocenu. Pogotovo zbog tog psihološkog momentima koji je bio na strani domaćina. Podsetimo, Mađarska je izborila plasman na EP - Srbija nije!

MAĐARSKA - SRBIJA 1:1 (1:1)

(Kalmar 39 - Radonjić 17)

Mađarska: Dibuš - Botka, Lang, Kečkeš - Bese (Đurko 78), Kalmar, A. Nađ, Soboslaj (Šefer 78), Holender - Siger (Nego 57), Nikolić (Kenjiveš 57)

Srbija: Dmitrović - Milenković, Spajić, Gudelj - Lazović (Gaćinović 57), Lukić, Maksimović (Grujić 62), Radonjić (Vlahović 79), Ristić (Mladenović 62) - Tadić (Sergej 79), Jović.

U nastavku pogledajte golove sa ove utakmice:

Video: Veselje i đuskanje fudbalera Škotske nakon eliminacije Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    15. novembar 2020 | 22:05

    Ubedljivo najlosiji nas igrac zadnjih sest utakmica Tadic! Mozete da mi lupate minuse ali tako je! Kao igrac od 50 godina u seoskom rangu pobegne na stranu i kad dobije loptu rola je i nesto se gradi!

  • Bane

    15. novembar 2020 | 22:28

    Ljudi jeste li culi naseg selektora, pomocnika! "igraj nazad" majko mojaaaaaa

  • Krajišnik Knin

    15. novembar 2020 | 21:48

    Jako ste nas razočarali! Utakmica sa Škotskom je bila najvažnija za srpski fudbal! Samo Crvena zvezda čast srpskog fudbala spasava!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA