Iz Barselone se kaju: Mogli smo da dovedemo Mbapea i Halanda, neki ljudi su bili protiv

Barselona je razmatrala dovođenje Danija Olma, kao i Ferana Toresa, ali svi igrači. ukljućujući Halanda i Mbapea, su odabrali drugu sredinu

  • 0
Kylian Mbappe , Kilijan Embape Foto: Tanjug/AP

Bivši član borda Barselone Havijer Bordas otkrio je, nakon ostavke predsjednika Žosepa Bartomeua, da je katalonski klub u jednom momentu mogao da dovede napadača Pari Sen Žermena Kilijana Mbapea, a nešto kasnije i novu perjanicu Dortmunda Erlinga Halanda.

- Kada je Nejmar 2017. godine prešao u PSŽ za 222 miliona evra, Barselona je mogla da dovede Mbapea kao zamenu. Tada smo se borili i za potpis Dembelea, ali Bartomeu mi je rekao da pokušam da učinim nešto povodom dovođenja Mbapea koji nam je bio na dohvat ruke - rekao je Bordas, a onda je dodao da nekoliko bitnih čelnika Barselone nisu bila naklonjena u to vreme ofanzivcu Monaka.

- Mbapeov otac mi je rekao da Kilijan neće otići u Real Madrdi zbog Ronalda, Benzeme i Bejla, a da bi mogao da dođe u Barselonu kao zamena za Nejmara. Predsednik Monaka je bio više za to da Mbape pređe u redove Katalonaca nego da pojača direktnog rivala u francuskom prvenstvu, PSŽ. Imali smo novac, ali Pep Segura (bivši direktor kluba) i Robert Fernarndez (sportski direktor) okrenuli su se dovodenju Dembelea. Njihov stav je bio da bi Dembele igrao za ekipu, a Mbape dosta solirao - naglasio je Bordas.

Bivši član borda je zatim naveo da je i Haland bio u igri, ali da je Bartomeu ponovo saslušao pomenuti dvojica direktora.

- Rečeno mi je da Haland nije igrač za Barselonu. Bartomeu je na kraju odlučio da se ne radi na tom planu. Ipak, eto, kao ogradu možemo pomenuti to da ne znamo da li bi igrali u dresu Barselone kao što igraju tamo gde su sada - zaključio je Bordas.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA