"Posle Rusije reći ću ko je krivac za debakl u kvalifikacijama za EURO": Krupno obećanje Tumbakovića

Selektor nije želeo da otkrije ni ko će biti kapiten umesto Dušana Tadića

  • 40
Ljubiša Tumbaković Foto: You Tube/FSS

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković odbio je da odgovori na pitanje ko je kriv što ni posle 20 godina naša reprezentacija neće zaigrati na Evropskom prvenstvu u fudbalu.

Iskusni stručnjak odgovarao je na pitanja novinara uoči utakmice sa Rusijom u poslednjem kolu Lige nacija (sreda, 20.45), ali je izbegao da iznese važan sud.

- Tek kada se završi utakmica protiv Rusije, onda ću napraviti detaljnu analizu urađenog i tačno ćemo u glavu gađati krivce. Ako treba. Ali ćemo i izvući pouku za neke buduće kvalifikacije i utakmice reprezentacije koje slede - tvrdi Tumbaković.

Nije selektor bio preterano rspoložen da odgovara na pitanja o raznim problemima koji su se javili posle eliminacije od Škotske (posebno slučaj Kolarov), a odbio je i da otkrije ko će biti kapiten protiv Rusije u odsustvu Aleksandra Kolarova i Dušana Tadića.

- Videćemo ko bude u sastavu, a to ćemo znati tek posle treninga. Zavisi i od toga ko sve bude zdrav - ostavio je dilemu Tumbaković.

Na pitanje koliko su igrači motivisani posle neuspeha, i imaju li snage da pobede Rusiju, Tumbaković odgovara:

- Svaka utakmica je poseban motiv, pa i ova utakmica motiviše sama po sebi igrače da pruže maksimum. Probaćemo da odigramo kako nam odgovara i napravimo rezultat, ali ne zavisi sve od nas već i od protivnika. Rusija ima jako kvalitetne pojedince i ta polivalentnost dozvoljava treneru da modifikuje raspored i promeni ritam utakmice. Zato nas čeka težak meč.

U naredni meč Orlovi će ući bez još dvojice fudbalera.

- Saša Lukić ima žute kartone i ne može da igra, a Dušan Tadić je povredio zadnju ložu i neće biti u timu.

Selektor kaže i da ispadanje u diviziju C Lige nacija i pored mana ima i svoje prednosti.

- Nikad nije dobro ispasti, a ako je nešto dobro to je što su protivnici ispod, koji nas čekaju slabiji - zaključio je Tumbaković.

Video: Ušla u istoriju: Juki je prva žena koja je zaigrala fudbal u muškom timu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vratiće se rode

    17. novembar 2020 | 19:24

    Tumbo ne moraš, ko i ole prati sport u Srbiji zna ko su krivci... 1. FSS, na čelu sa predsednikom i podpredsednicima su glavni krivci, jer su prvo oterali normalnog Muslina, pa doveli nebuloznog Krstajića... 2. Krstajić, koji je oterao odličnog Ivanovića, i izigravao velikog selektora... 3. Opet FSS, koji je oterao nesposobnog Krstajića, i doveo tebe, Tumbakovića, iz ko zna kojih razloga, jer fudbalski sigurno nisu bili... 4. Ti Tumbakoviću, koji si unazadio i ono malo što je ostalo od Muslina, a posle Krstajića... 5. I na kraju MI NAVIJAČI, koji smo kao hleb nasušni čekali da vi PRIMADONE, konačno napravite nešto što bi nas obradovalo, a pritom nismo uzeli MOTKE da vas rasteramo... ZAKLJUČAK... Sada mislim da je vreme da se rastajemo ili RASTERUJEMO...

  • Ivan

    17. novembar 2020 | 19:13

    Nas fudbal 20 godina trazi krivce 😂 😂 😂 😂 😂 😂

  • Mire

    17. novembar 2020 | 19:31

    Nece reci ko je kriv za debakl ! Tako je i Tomislav Karadzic govorio posle utakmice u djenovi ali do dan danas nije rekao ko je kriv . Nesmu da govore .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA