≫ 

Brazil nepogrešiv u kvalifikacijama, direktan crveni za Kavanija i trijumf Argentine

Razočarao je Paragvaj kod kuće sa Bolivijom

  • 0
Fudbalska reprezentacija Brazila Foto: AP/Tanjug

Bez Nejmara, Kutinja i Kasemira, ali i još nekolicine standardnih igrača, fudbalska reprezentacija Brazila pobedila je Urugvaj na vrućem gostovanju u sklopu 4. kola južnoameričkih kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo 2022. godine - 2:0 (2:0)!

Brazilci su pitanje pobednika rešili još u prvom poluvremenu, kada su Artur u 33. i Rišarlison u 45. minutu pogađali mrežu domaćeg golmana Kampanje.

Imao je Brazil i dosta sreće u tih prvih 45 minuta, jer je Urugvaj preko Darvina Nunjeza i Dijega Godina uzdrmao prečku gola koji je čuvao Liverpulom Ederson.

Urugvaj, koji je protiv Brazila igrao bez korona zaraženog Luisa Suareza, je u 71. minutu ostao i bez isključenog Edinsona Kavanija koji je dobio direktan crveni karton i neće moći da pomogne svojoj selekciji protiv Argentine u martu.

Dobio je Kavani najpre žuti karton za nesmotren start, da bi glavni sudija "pratio signal" iz VAR sobe i posle pregledanja snimka je pokazao crveni. VAR nije bio saveznik Urusa ni u 77. minutu s obzirom na to da je zbog ofsajda poništio gol Kaseresa.

Identičnim rezultatom 2:0 i Argentina je savladala Peru na gostovanju, i to posle golova u prvom poluvremenu!

Gonzales je bio strelac u 17, a Lautaro Martinez u 28. minutu meča koji je Gaučosima doneo skok na drugo mesto u grupi sa 10 bodova.

Paragvaj je propustio veliku šansu da se približi Ekvadoru na 3. poziciji, jer su kod kuće odigrali samo 2:2 sa Bolivijom - selekcijom koja nije imala nijedan bod posle prva tri kola.

Romero je pogađao za domaćina u 19. i penala i 72. minutu, dok je Bolivija dala dva gola u prvom delu zahvaljujući Morenu i Sespedesu (41. i 45. minut). Ekvador je sa 6:1 rasturio Kolumbiju, dok je Venecuela iznenadila Čile.

>>> Bosna se oprostila od divizije 1 Lige nacija, i večeras (20.45) protiv Italije nema takmičarski motiv, dok se Azuri bore za prvo mesto i plasman na završni turnir i treba im pobeda, a kvota na dvojku je 1,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za BIH - Italija.

Kvalifikacije, 4. kolo:

Ekvador – Kolumbija 6:1

(Arboleda 7, Mena 9, Estrada 32, Areaga 39, Plata 78, Estupinjan 91 – Rodrigez 45 pen)

Venecuela – Čile 2:1

(Del Pino 9, Rondon 81 – Vidal 15)

Urugvaj – Brazil 0:2

(Artur 34, Rišarlison 45)

Paragvaj – Bolivija 2:2

(Romero 19 pen, Gomez 68 – Moreno 41, Sespedes 45)

Peru – Argentina 0:2

(Gonzales 17, Martinez 28

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Brazilci slave pobedu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA