≫ 

Ko će biti kapiten Srbije kad nema Kolarova, Tadića i Milivojevića? Ako on igra, sigurno nosi traku!

Orlove čeka poslednji meč ove kalendarske godine, a predvodiće je novi kapiten

  • 36
Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije od 20.45 igra meč protiv Rusije u okviru poslenjeg kola grupe Lige nacija. Naš tim je desetkovan povredama i korona virusom, pa tako Ljubiša Tumbaković ne može da računa na nekoliko nosilaca.

Među njima su i igrači koji su predviđeni za nošenje kapitenske trake. Aleksandar Kolarov, za koga je javnost upoznata da nije želeo da igra meč protiv Škotske zbog zabrane Intera, takođe nakon meča sa Mađarskom iz tabora Orlova je zbog povrede otišao i Dušan Tadić.

Prethodno je pozitivan na korona virus bio i Luka Milivojević, koji bi u toj raspodeli bio sledeći nosilac trake.

Tako je Tumbaković ostao u nezgodnoj situaciji da je ostao bez mnogih nosilaca i faktički pola tima, ali i bez lidera na terenu.

Logičan izbor za kapitena na meču protiv Rusije bio bi Aleksandar Mitrović, koji je od preostalih igrača u reprezentaciji odigrao najveći broj mečeva za Orlove i najbolji je strelac sa 36 golova (dva mu nedostaju da sustigne Stjepana Bobeka na večnoj listi).

Jeste bio tragičar penal serije protiv Škotske, kada je promašio poslednji penal, ali je često spašavao Orlove poslednjih godina i uvek ostavljao srce na terenu. Kapitenska traka bila bi mu mala uteha posle teškog momenta nakon Škotske.

Aleksandar Mitrović Aleksandar Mitrović; Foto: Marko Jovanović

Ako Mitrović bude igrao, bez dileme će biti prvi izbor za kapitena. Ipak, on je zbog povrede iz predostrožnosti propustio meč protiv Mađarske i ostaje pitanje da li je dovoljno spreman za meč sa Rusima.

U slučaju da ne bude spreman, traka bi trebalo da se nađe na ruci Nemanje Gudelja, koji je imao tu privilegiju i na meču protiv Mađarske, nakon što je Dušan Tadić napustio teren u 79. minutu.

Kao potencijalni kandidat figurira i Nikola Milenković, koji ima karakteristike lidera, koji je sakupio 25 mečeva za reprezentaciju, iako ima 23 godine, ali pred njim je vreme i nema dileme da Srbija u njemu može da dobije dugoročnog kapitena. Za mečeve protiv Rusije će tu privilegiju da nose traku imati Mitrović (ako bude igrao) ili Nemanja Gudelj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    18. novembar 2020 | 14:41

    Povedi 11 igraca iz timova koji nisu zvezda partizan i vijvodina plati im 10000€ po utacmici i iskopace teren rukama ako treba a ove posalji na splav da skupljaju koronu !

  • baba smilja iz darosave

    18. novembar 2020 | 15:16

    kako igraju mogu i ja da budem kapiten

  • Ogi

    18. novembar 2020 | 15:01

    Koga više interesuje ova grupa baletana !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA