Tumbu proganja Škotska i posle "petarde" protiv Rusije: Da smo tada bolje prošli...

Ko zna šta bi bilo da je onaj zicer "Zbornaje" s početka utakmice ušao

  • 18
Foto: Printscreen Youtube / Sport klub

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković priznaje da je njegova ekipa imala i malo sreće protiv Rusije, ali mu je drago zbog toga što je mlad tim bio veoma motivisan.

Orlovi su u šestom kolu grupe 3 B divizije Lige nacija pobedili Rusiju sa 5:0 i obezbedili su opstanak u toj diviziji u "pet do 12" jer im je na ruku išao i poraz Turske od Mađara.

Tumbaković je posle Rusa ponovio žal zbog poraza od Škotske u finalu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo kada je naš tim ispao na penale posle 1:1 za 120 minuta igre.

- Dobra je utakmica bila. Malo smo imali i sreće istini za volju. Igrali su momci motivisano, kao potvrda njihove vrednosti. Motivisani, skoncentrisani... eto i Mađarska je dobila Tursku. Čak mislim da smo i drugi u grupi. Bilo bi dobro da smo u onoj drugoj utakmici bolje prošli i da smo otišli na Evropsko prvenstvo, ali što kažu "c'est la vie", to je fudbal, čekaće neku drugu šansu - rekao je Tumbaković za Sport klub.

Rusi su već posle 40 sekundi imali zicer za vođstvo i pitanje je šta bi bilo da Predrag Rajković nije odlično odbranio.

Od tog trenutka se "otvorilo" za domaći tim, pa je Nemanja Radonjić u desetom minutu načeo mrežu Rusa, a Luka Jović je nastavio golom u 25. minutu.

Dušan Vlahović je dao treći u 41, a Jović je "poker" u prvom poluvremenu zaokružio svojim drugim pogotkom u prvom minutu nadoknade.

- Ovo je mlada ekipa. Ima sigurno budućnost, posebno ovi igrači koji su ambiciozno ušli. Biće tu mnogo kvalifikacija, ako ostanu na okupu i ako ih bude pratila ova forma - kaže Tumbaković.

Srbija je utakmicu počela sa dva klasična napadača Jovićem i Mitrovićem, a kada se Radonjić povredio u 31. minutu, umesto njega je ušao i treći, Dušan Vlahović.

- Sticaj okolnosti. Imali smo velikih problema u organizaciji ove utakmice. Mnogo igračaa je zbog novonastale situacije i korone nije moglo da igra. Juče još jedna povreda, pa danas još dve. Međutim, izborili su se, mali Duci Vlahović je dao gol... lepa utakmica - istakao je Tumbaković.

Video: Tumbaković: Moja velika želja je da reprezentaciju približim narodu i obrnuto

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    18. novembar 2020 | 23:48

    Od ovog baksuza tesko da se spasimo.....

  • Cure

    19. novembar 2020 | 07:19

    Pa ti si kriv nikooooo drugiii tiiiiiiiiii..Gde ti je tad bio Mladenovic Radonjic Jovic..Pustio si Kostica nespremnog i Gudelja na bekaa eeeeeeee neznanjee batooo

  • Delija old school

    19. novembar 2020 | 07:58

    jel ti sad jasno šta se dešava kad kreneš sa dva špica i brzanjcem poput Radonjića? Ili ti i dalje nije jasno?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA