≫ 

Marko Pantelić odgovorio Vidiću: Zašto sada nož u leđa?! Seti se penala protiv Slovenije i Nemačke

Zamenik predsednika FSS javio se nakon otvorenog pisma legendarnog fudbalera Srbije

Nemanja Vidić, Marko Pantelić Foto: MN Press

Zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije, Marko Pantelić, oglasio se saopštenjem povodom obraćanja Nemanje Vidića javnosti, u kom je izneo niza kritika na račun FSS.

- Dragi moj Nemanja, malo je srpskih fudbalera koji su postigli ono što si ti i koji su na takav način reprezentovali našu zemlju. Malo je onih koji su imali hraborsti da kao ti preuzmu odgovornost na terenu. Nikada nisi oklevao, beskompromisno si u sve ulazio. Zvali smo te i pred ovaj ciklus da se uključiš u rad saveza, da preuzmeš odgovornost i da kao i na terenu budeš uz neku novu generaciju. Ali ovog puta nisi hteo. Odbio si svaki predlog. Rešio da suprotno tvom stavu ostaneš u senci. I čekaš - navodi Pantelić u svom saopštenju.

Pantelić je direktno prozvao Vidića i za neke njegove lične promašaje i greške tokom igara u reprezentaciju, podsetio je i na njegov promašeni penal sa bele tačke protiv Slovenije, koji je takođe uticao da se ne ode na EURO.

- Sada si dočekao trenutak i udario na savez koji je uz tebe bio kao igrača, ali i sada. Kažeš da vidiš mnoge probleme. Puno njih je postojalo i kada ti kao reprezentativac nisi uspevao da odeš na velika takmičenja ili kada si preuzimao odgovornost pa grešio, kada je od tebe zavisilo. Seti se penala protiv Slovenije, poraza od Estonije, penala protiv Nemačke... Nije sve bilo dobro ni tada. Ipak, tada nisi pisao saopštenja. Radio si ono što najbolje znaš. Sada si odlučio da kreneš u borbu protiv sistema. Pitanje je samo sa kojim ljudima.

Izabrao si poziciju koju nekada nisi voleo, da budeš u senci i kritikuješ, navodi Pantelić.

- Lako je to. Zaštiti trenere i igrače svojim imenom i autoritetom. Uđi u sistem pa pokaži da možeš bolje. Ko će Nemanji Vidiću išta moći da zabrani? Nije te bilo na stadionu protiv Škotske, uz igrače i struku. Nije te bilo ni pre toga da ukažeš na probleme koje vidiš. Šta bi se desilo da je penal rulet stao na našu stranu i da smo otišli na Evropsko prvenstvo? Da li bi i tada pisao saopštenja? - pita Pantelić i dodaje:

- Ti si čovek koji može mnogo, ali koji je uvek govorio delima, a ne saopštenjima. Kažeš da su u Savezu ljudi sumnjivih biografija, pretpostavljam da mislis na moju biografiju, pa onda na biografije i ostalih funkcionera, predsednika Kokeze, potpredsednika Bjekovića, sportskog direktora Matijaševića… Zato sada koristim priliku da te još jednom pozovem da dođeš u Fudbalski savez Srbije, kao čoveka čiste i neupraljane biografije i da kreneš u poboljšavanje fudbala.

- Iznesi svoj plan za rešenje problema koje si naveo, jer sve su ovo opšta mesta ili opšti problemi evropskog fudbala i da se potrudimo zajedno da sve promenimo. U suprotnom utopićeš se u grupu kritičara koji sve znaju posle neuspeha i ne preduzimaju ništa. I na kraju, ne pripada nekadašnjem kapitenu reprezentacije da na ovakav način komunicira niti da u ovako teškom trenutku zabije nož u leđa. Nismo to od tebe očekivali - napisao je Pantelić.

Video: Tumbaković: Ni snage ni sreće, nismo ličili na sebe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dd

    19. novembar 2020 | 18:46

    Panteliću svi znamo tvoj vokabular. Reci nam ko ti je napisao ovo pismo?

  • Gogi-11

    19. novembar 2020 | 17:37

    Ja se samo pitam ko li pantelicu napisa ovo saopstenje... On sigurno nije toliko bistar... Pantelicu ti a i ostali bivsi fidbaleri koji su svoje ime gradilo na terenu bolje da se pitate gde ste se vi spustili kada ste dozvolili sebi da jednog kokezu zovete sefe i gospodine??? Moze li se nize a sve zbog para kojih vam nikad nije dosta... Obraz sta to bese?

  • zoka

    19. novembar 2020 | 17:03

    Gospon Pantelić je poznat iu Herti iz Berlina i tamo je radio radnje i asada mu odgovara Kokeza i ostani foliranti . Zašto drug pantelić ne objasni zašto su izbacili trenera koji nas je sa prvog mesta u grupi odveo u Rusiju a na njegovom mesto doveli Krstajica bez škole i iskustva opet pare .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA