≫ 

"Bio je vođstvo ka Bogu i nadahnuće vernicima": I u Partizanu žale zbog smrti patrijarha Irineja

Fudbalski klub Partizan oprostio se od preminulog patrijarha Irineja koji se upokojio u petak ujutro oko sedam časova

  • 8
Patrijarh Irinej Foto: ATA Images

On je podlegao posledicama koje je po njegovo zdravlje ostavio virus korona i zbog kog je Irinej lečen u vojnoj kovid bolnici na Karaburmi.

- Svojom predanošću veri i crkvi i njenim vernicima bio je nadahanuće i vođstvo ka Bogu. FK Partizan iskazuje duboko saučešće i žaljenje zbog upokojenja patrijarha Irineja - piše između ostalog u poruci crno-belih.

Da podsetimo, patrijarhu Irineju je svetovno ime bilo Miroslav Gavrilović. Rođen je u selu Vidova kod Čačka od oca Zdravka i majke Milijane.

U rodnom selu je završio osnovnu školu, u Čačku gimnaziju, pa Bogosloviju u Prizrenu, posle čega je otišao na Bogoslovski fakultet u Beogradu.

Monaško ime Irinej dobio je odlukom patrijarha Germana 1959. godine, a od 1975. godine je službovao kao episkop niški i tu se zadržao nekoliko decenija.

Patrijarh Irinej je imao 90 godina, a kao poglavar Srpske pravoslavne crkve služio je deset godina, od smrti patrijarha Pavla.

Video: Zvone zvona na hramu Svetog Save nakon smrti patrijarha Irineja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ravnogorac

    20. novembar 2020 | 11:30

    Kakve veze ima partizani sa crkvom ? Da li smo mi stvarno zaboravan narod ?!?

  • Бонвиван

    20. novembar 2020 | 12:30

    2020 година боже ме опрости због ове светске пошасти никад да се поврати а и ови безбожници да ишчезну са својим непримереним коментарима!! У име оца и сина и светога духа, амин! 💒

  • Pele

    20. novembar 2020 | 11:34

    Sad i partizani i ateisti svi žale tobože Patrijarha. Promenite prvo komunistički naziv kluba ako ste toliki Srbi i vernici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA