≫ 

Sve što bi trebalo da znate o meču Partizan - Proleter: Očekivani sastavi, ko sudi, tradicija...

Razlika između dva tima je samo tri boda i biće to svakako veoma zanimljiv duel

  • 6
Foto: FK Partizan / Miroslav Todorović

Reprezentativna pauza je završena, a novo kolo Superlige donosi zanimljiv meč između Partizana i Proletera iz Novog Sada, trećeplasiranog i četvrtoplasiranog tima na tabeli, koje dele samo tri boda.

Crno-beli su se tek dan predutakmicu "sakupili", usled velikog broja reprezentativaca koji su putovali sa dalekih destinacija, ali nose ulogu favorita, dok Novosađani sveži i odmorni dolaze u Humsku da opravdaju epitet prijatnog iznenađenja takmičenja, nasleđen od Spartakia iz Subotice, koji polako posrće.

Telegraf vam tim povodom donosi niz činjenica u vezi sa današnjom utakmicom na stadionu Partizana.

Kada se igra i ko prenosi utakmicu?

FK Partizan - FK Proleter Printskrin: Youtube/FK Partizan Beograd

Meč između Partizana i Proletera se igra u 16.00 časova na stadionu u Humskoj, pred praznim tribinama, a direktan TV prenos je obezbeđen na Areni sport 1.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Provukao se Partizan kroz iglene uši u prošlom kolu protiv Spartaka i to tako što je Nemanja Stevanović odbranio jedanaesterac Subotičanima u 90. minutu i spasao sva tri boda svom timu.

Ipak, bilo je primetno tokom pomenutog meča da su crno-beli za nijansu popravili formu, da deluju ubedljivije nego ranije. U ovom trenutku im je umor nekolicine igrača najveći problem, ali činjenica da igraju na svom stadionu svakako olakšava izazov.

Rekosmo već u najavi da je Proleter pravi hit prvenstva, ne samo zbog činjenice da su odmah iza tri najbolja tima na tabeli, već zbog načina na koji igraju. Trener Žigić je sastavio tim koji ima i “glavu i rep”, nikome se ne sklanja, niti zazire.

Defanzivno disciplinovana, čvrsta ekipa, u kojoj se zna ko šta radi i Partizan će sigurno imati težak posao.

Međusobni susreti

Bojan Matić Foto: MN press

Od 2009. godine do danas Partizan i Proleter su osam puta odmerili snage i svih osam mečeva su dobili crno-beli. Gol-razlika je takođe ubedljivo na stani tima iz Humske – 21:3, kao i tradicija pobeda na domaćem terenu (dobili svih pet utakmica u Humskoj).

Zdravstveni bilten

Nema Partizan i dalje klasičnog napadača, sem mladog Štulića, jer je Žan Kristof Bajbek u fazi oporavka, a i stroja je iskočio i Filip Stevanović zbog povrede primicača. Uz to Aleksandar Lutovac ima parne žute kartone i takođe će preskočiti meč sa Proleterom.

Dobra vest za crno-bele je povratak Sejdube Sume i Miloša Jojića, no, pitanje je koliku će minutažu dvojac dobiti s obziroma na činjenicu da su nedavno počeli da rade sa ekipom.

Najveća opasnost

Filip Holender, Radnički Niš - Partizan Foto: Arena Sport

Za razliku od prethodnih utakmica, kada je nekolicina igrača bila ili povređena ili pritisnuta problemom sa korona virusom, Partizan dočekuje Proleter sa širim dijapazonom napadačkih mogućnosti.

Suma se vratio u sastav, Holender u Subotici pokazao kao fudbal koji je lukav na protivničkoj pllovini, iako mu nije bio golgeterski dan, Asano i Natho su konstantna pretnja...

Novosađani svoje adute vide u kapitenu Babiću, kao najboljem strelcu tima, potom Milosavljavu, Živojinoviću, Kneževiću i brzim kontrama iz tradionionalno čvrste defanzive.

Šta kažu kladionice?

Bez dileme, kladionice prednost daju Partizanu, jer se u dosadašnjem delu prvenstva pokazalo da crno-beli na svom stadionu imaju mnogo manje problema nego na gostovanjima.

Kvota za pobedu crno-belih iznosi 1.20, remi 5.50, a eventualno iznenađenje Novosađana se “plaća” sa sjajnih 13.00.

Ko sudi utakmicu?

Glavni sudija utakmice između Partizana i Proletera je Aleksandar Živković, a pomagaće mu nekadašnji asistenti Milorada Mažića, najbolji “mahači” u Srbiji – Milovan Ristić i Dalibor Đurđević.

Reč aktera

Aleksandar Stanojević, trener Partizana:

163. Večiti Derbi Foto: Nikola Tomić

- Proleter je ekipa samo tri boda iza nas, oni su hit prvenstva i biće neizvesna utakmica, ali igramo na našem terenu, nadamo se pobedi. Ako damo dva gola, nadam se da je dovoljo za pobedu. Vrlo su disciplinovani, trebaće nam dosta strpljenja svih 90 minuta, treba pobediti.

Siniša Babić, kapiten Proletera:

- Imaćemo jedan od najtežih ispita ove jeseni. Pruža nam se prilika da potvrdimo da naši dosadašnji rezultati nisu slučajnost. Pokušaćemo da u igri otvorenog garda dođemo do povoljnog rezultata, a to je sve sem poraza. Cenimo i poštujemo crno-bele, ali nam niko ne može oduzeti nadu u povoljan rezultat. Biće neizvesno – priželjkuje Babić.

Očekivani sastavi

Partizan: Popović, Miljković, S. Marković, Vujačić, Obradović, Zdjelar, Šćekić, Asano, L. Marković, Natho, Holender

Proleter: Petrić, Milošević, Joković, Andrejević, Kovačević, Pejić, Kojić, Knežević, Živojinović, Babić, Mirosavljev

Video: Stanojević: Nijedan protivnik nam nije stvorio toliko šansi kao Mačva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor Obrenovac

    21. novembar 2020 | 12:26

    Uprava napolje!! Grof od Šamroka ostavka!!

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    21. novembar 2020 | 12:15

    Традиција каже да ако гробарима крене лоше, у напад убацују судију који то решава или пеналом, или искључењем или играњем 110 мин.док гробари не победе или бар извуку реми...

  • Milan

    21. novembar 2020 | 13:32

    Možete glodari da se gicate koliko hoćete, ali bili smo svedoci toliko penala za Natka...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA