≫ 

Ako me pitate, ja bih voleo da Mesi završi karijeru u Barsi: Pep otkrio zašto ne bi "dirao" Lea

Menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola kaže ne želi da Lionel Mesi napušta Barselonu

  • 0
FK Liverpul, Mančester siti Foto: Tanjug/AP

Gvardiola je svestan šta Argnetinac znači katalonskom klubu u kom je već 20 godina, još od dečačkih dana.

Pep je potpisao dvogodišnji produžetak ugovora sa "Građanima", dok će Mesi posle prvog januara 2021. godine već biti u mogućnosti da pregovara sa drugim timovima u vezi sa preduslovima saradnje, s obzirom na to da mu obaveza prema Barsi ističe sledećeg leta.

Samim tim, odmah su počele i spekulacije da će Mesi na kraju ugovora da ode iz Barselone i da će pojačati upravo Mančester Siti koji je i letos bio "zagrejan" da ga dovede.

- Mesi je igrač Barselone. Rekao sam to hiljadu puta. Kao navijač, ja bih hteo da Leo tamo završi karijeru. Njegov ugovor ističe na kraju sezone i ne znam šta će biti tada i šta će se dešavati u njegovoj glavi - rekao je Gvardiola, a prenosi BBC.

Mesi je tada, zbog sukoba sa klubom i njegovom upravom jasno stavio do znanja da hoće da ide. Uprava se u međuvremenu povukla, a otkupna klauzula od više stotina miliona je onemogućila Mesija da svoj plan sprovede u delo.

Međutim, Gvardiola je i iz lične zahvalnosti prema katalonskom klubu rekao da za sada ne razmišlja o Mesiju, kao i zbog toga što sa Sitijem ima druge ciljeve.

- Lično, osećam veliku zahvalnost prema Barseloni zbog svega što su uradili za mene. Dali su mi sve. Zato je trenutno i Mesi Barsin igrač, a prelazni period počinje tek u junu i julu. Mi do tada imamo štošta da postignemo, pa nam je to primarno na umu - podvukao je Gvardiola.

Video: Ušla u istoriju: Juki je prva žena koja je zaigrala fudbal u muškom timu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA