≫ 

Nekad zvezda finaliste Lige šampiona, sada višak u Interu: Neroazuri "teraju" Eriksena u januaru

Prosto je neverovatno kako se ovako nešto desilo igraču tog kalibra

  • 4
Roma, Inter Foto: Tanjug-AP

Do pre nekoliko sezona Kristijan Eriksen bio je jedan od najcenjenijih vezista u Evropi, a sada ne igra veliku rolu u Interu.

Da se ne računa ozbiljno na čoveka koji je odigrao sedam mečeva ove sezone, jasno je stavio do znanja Bepe Marota, direktor "neroazura" koji je poručio da Danac može da ide već u januaru 2021.

Italijanski mediji prenose da je Antonio Konte, trener Intera istakao kako uvek mora da donosi dobre odluke za klub, a Eriksen, koji očito nije u njegovim planovima, biće "secnut" sa spiska igrača.

- Mislim da je Kristijan imao mnogo prilika, igrao je više od ostalih igrača. Biće na klupi ili će zaigrati kao starter kada ja mislim da je shodno, a u suprotnom ću donositi drugačije odluke - rekao je Konte.

Njemu su pred kraj prošle sezone date odrešene ruke u vezi sa komponovanjem sastava jer je to bila jedan od uslova da bi ostao u klubu, koji nije baš najbolje počeo ovu sezonu.

Ipak, Konteova želja koja se tiče Eriksena će po svemu sudeći biti uslišena, jer se ona poklapa i sa željama fudbalera da ne bude skrajnut.

- Konte je to već potanko objasnio, ali ja bih tome dodao i da klub nikad ne bi trebalo da zadržava igrača koji sam hoće da ide. Eriksen se ponaša kao profesionalac i na raspolaganju je treneru. Ali, šta trener radi sa njim je između njih i kluba. Eriksen za sada nije izlazio sa formalnim zahtevima, ali kad bude trenutak, probaćemo da nađemo pravu kombinaciju - poručio je Marota.

Da podsetimo, dvadeset osmogodišnji Eriksen je u Inter stigao januara ove godine za 27 miliona evra, posle sedam godina provedenih u ekipi Totenhema. Ponikao je u Odenzeu, odakle je otišao u Ajaks 2009. kao tinejdžer i tamo se postepeno afirmisao.

Totenhem je sa njim u klubu bio finalista Lige šampiona 2019. godine, a Inter je trenutno na petom mestu Serije A.

Video: Hajlajtsi meča FK Crvena zvezda i FK Zlatibor Čajetina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA